Bugun...



EuroMed: Her 8 Gazzeliden biri doğrudan soykırımın kurbanı oldu

EuroMed İnsan Hakları Gözlemevi, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü soykırımın ateşkes sonrasında dahi sürdüğünü belirterek, 270 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğünü, yaralandığını veya esir alındığını açıkladı. Rapora göre, her 8 Gazzeliden biri doğrudan soykırımın kurbanı oldu.

facebook-paylas
Tarih: 22-10-2025 20:53

EuroMed: Her 8 Gazzeliden biri doğrudan soykırımın kurbanı oldu

 

EuroMed İnsan Hakları Gözlemevi, bugün yayımladığı raporda siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü soykırımın tüm boyutlarını ortaya koydu. Rapora göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana geçen iki yılda 75 bin 190 Filistinli şehit oldu, bunların yüzde 90'ı sivil, yüzde 30'u çocuk, yüzde 20'si kadın.

Gözlemevi, 173 binden fazla Filistinlinin yaralandığını, bunlardan 40 bininin kalıcı engelli kaldığını ve 21 bininin çocuk olduğunu bildirdi. Ayrıca 45 bin 600 çocuğun ebeveynlerinden birini ya da her ikisini kaybettiğini, binlercesinin ise hâlâ enkaz altında veya siyonist hapishanelerde kayıp olduğunu açıkladı.

Raporda, açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle 482 Filistinlinin, aralarında 160 çocuğun da bulunduğu şekilde hayatını kaybettiği belirtildi. Tüm Gazze halkının, rejimin uyguladığı sistematik aç bırakma politikası nedeniyle gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı.

EuroMed, Gazze'nin yüzde 80'inin yıkıldığını, 555 bin konutun, 621 okulun, 100'e yakın hastanenin, 890 caminin ve 3 kilisenin tamamen ya da kısmen imha edildiğini bildirdi. Ayrıca 191 medya kurumu ve 205 tarihi alanın da hedef alındığı kaydedildi.

Raporda, ateşkesin soykırımın üzerini örtmemesi gerektiği vurgulanarak, uluslararası topluma siyonist rejim yetkililerine yönelik ekonomik, diplomatik ve askeri yaptırımlar uygulama çağrısı yapıldı.

Gözlemevi ayrıca, işgalin ve apartheid rejiminin sona erdirilmesini, Gazze ablukasının tamamen kaldırılmasını ve Filistinlilere adalet, onur ve kendi kaderini tayin hakkının iade edilmesini talep etti. 




Bu haber 287 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI