|
Tweet |
Yasin Güler - Diyarbakır’da belediyenin sorumluluğunda olmasına rağmen uzun süredir yapılmadığı belirtilen temizlik çalışmaları, Güneydoğu Güncel Gazetesi’nin gündeme taşıdığı haberle birlikte yeniden kamuoyunun dikkatine sunuldu.
Diyarbakır Fatih Lisesi önünde oluşan çevre kirliliği, vatandaşlar tarafından gazetemizin WhatsApp ihbar hattına gönderilen görüntülerle belgelendi. Söz konusu görüntüler ve yapılan haberin ardından Bağlar Belediyesi, hafta sonu olmasına rağmen harekete geçti.
Gazetemizde yayımlanan haber sonrası Bağlar Belediyesi ekipleri, Fatih Lisesi önü ile Koşuyolu Parkı’nda kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaların ardından belediye, temizlik faaliyetlerine ilişkin görüntüleri resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.
Kamuoyunda ses getiren haberimizle birlikte, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği çevre temizliği sorunu geç de olsa giderilirken, yapılan yayıncılığın yerel yönetimlerin sorumluluklarını hatırlatmadaki etkisi bir kez daha gözler önüne serildi.