![]() |
Tweet |
Yasin GÜLER
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır teşkilatında hareketlilik yaşanıyor. Diyarbakır’ın tanınan isimlerinden Hamza Dengiz, düzenlediği basın toplantısında CHP Diyarbakır İl Başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.
Basın mensuplarının ve partililerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Dengiz, adaylığının kişisel bir hedef değil, partisine ve kentine karşı bir sorumluluk sonucu olduğunu vurguladı.
“CHP’yi Diyarbakır’da daha güçlü hale getireceğiz”
Parti içi birlik ve örgütlülüğün önemine dikkat çeken Dengiz, “Diyarbakır’da CHP’yi daha güçlü, daha örgütlü ve halka daha yakın bir yapıya kavuşturmak için yola çıkıyorum. Kadınların emeğini, gençlerin enerjisini ve halkın sesini partimizin her kademesinde görünür kılmak için çalışacağız.” dedi.
Konuşmasında “Bugün bir adaylık açıklaması yapmıyorum; bir çağrı yapıyorum.” ifadelerini kullanan Türkoğlu, partililere birlik mesajı verdi:
“Birlikte yürüyelim, birlikte güçlenelim, birlikte kazanalım.”
Hamza Dengiz kimdir?
1986 yılında Diyarbakır’da doğan Hamza Dengiz, ilkokul ve lise eğitimini Diyarbakır’da tamamladı. 2005 yılında İstanbul Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne giren Dengiz , ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Türkçe İktisat bölümünü de bitirdi.
Üniversite sonrası dil eğitimi için İngiltere’ye giden Türkoğlu, bu süreçte çeşitli finans eğitim programlarına katılarak başarıyla tamamladı. 2021 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksekokulu’ndan mezun olan Türkoğlu, halen Diyarbakır’da yaşamını sürdürmekte ve akaryakıt istasyonu işletmeciliği yapmaktadır.
Dengiz ’in adaylığı, CHP Diyarbakır teşkilatında yeni bir heyecan yaratırken, kongre sürecinde dengeleri değiştirecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.