diyarbakır escort
beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort
Bugun...



İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil

Devrim Muhafızları Ordusu eski Komutanı Tümgeneral Muhsin Rızaî, "Düşmanın İran'ın mühimmat üretimi ve stokları hakkındaki hesapları yanlıştır. İran'ın savaşın uzaması konusunda hiçbir kısıtlaması yoktur çünkü kendimizi uzun savaşa hazırladık. Ancak onlar uzun vadeli savaşa hiçbir şekilde hazır değiller." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 12-03-2026 00:48

İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil

 

 

Tesnim Haber Ajansı haberine göre, Devrim Muhafızları Ordusu eski Komutanı Tümgeneral Muhsin Rızaî, Trump ve Netanyahu'ya seslenerek, "Yerleşim bölgelerine saldırmayı bırakın, aksi takdirde misilleme yaparız ve sizin bu kaçış taktiğiniz, gayretli İran milletinin cesareti karşısında başarısız olacaktır." dedi.

Tümgeneral Rızaî, devam eden savaşın üç aşamadan oluştuğunu belirterek şunları ifade etti:

"Birinci aşamada, düşmanın ordunun işini üç günde bitirme planı başarısız oldu ve ABD ile Trump daha ilk üç günde yenilgiye uğradı. Ancak ikinci aşama, dördüncü günden dokuzuncu güne kadar olan dönemdir ki bu, düşmanın şaşkınlık ve şok dönemiydi ve bu süreçteki eylemler hedefsiz ve umutsuzluktan kaynaklanıyordu.

Üçüncü aşama ise savaşın onuncu gününden itibaren başladı. İran'ın yeni liderlik seçimi ve ağır saldırıları, onları ne pahasına olursa olsun bu bataklıktan kaçmanın yollarını düşünmeye itti.

Onların planı, ilk üç günde gemileri ve deniz araçlarıyla Basra Körfezi ve Umman Denizi'nde büyük bir güç gösterisi yapmaktı. Oysa şimdi görüyoruz ki İran sularından bin kilometre geri çekilmiş durumdalar ve yenilginin ilk işareti geri çekilmektir. Trump da on binlerce Amerikalının bölgeden çekildiğini, aslında kaçtığını itiraf etti. Diğer taraftan, geri kalan askerlerini otellere ve yerleşim bölgelerine yerleştirdiler."

"İran'ın füzeleri tükenmez. Oysa sizin THAAD'ınız (Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunması) öyle bir duruma düştü ki, sistemi Güney Kore'den getirmek zorunda kaldınız." diyen Tümgeneral Muhsin Rızaî, İran'ın mühimmat ve füze durumu hakkında şunları açıkladı:

"Düşmanın İran'ın mühimmat üretimi ve stokları hakkındaki hesapları yanlıştır. İran'ın savaşın uzaması konusunda hiçbir kısıtlaması yoktur çünkü kendimizi uzun savaşa hazırladık. Ancak onlar uzun vadeli savaşa hiçbir şekilde hazır değiller; örneğin Gerald R. Ford uçak gemisi, aylarca Venezüella'da görev yaptıktan sonra, görevi bitmiş ve mürettebatı yorgun bir halde sahneye girdi.

İran'ın bir yenilik yapmadığı tek bir gün yoktur ve üslerimize ve işgal altındaki topraklara füze atılmadığı tek bir gün olmamıştır. Atışların sayısını biz yönetiyoruz ve kendi planımıza göre ilerliyoruz. İHA alanında da durum aynıdır; kamikaze İHA'larımız geliştirilmiştir ve savaş anında dahi silahlarımızı düzeltip geliştirmekteyiz."

Savaştan önce yaptığı bir röportaja atıfta bulunan Rizai, "O zaman, eğer düşman bir harekette bulunursa, Hitler'in Rusya'nın kışında yaşadığı akıbete uğrayacağını söylemiştik. Şimdi görüyorsunuz ki bir bakıma İran tarafından kuşatılmış durumdalar ve şimdi nefes almak için kaçış peşindeler. Ancak biz, insani nedenlerle ve bölgesel bir savaşı önlemek için yeterince sabrettik ve ateşkes yaptık. Bu nedenle bu sefer düşmana nefes alma şansı yok." diye konuştu.

Muhsin Rızaî, ABD'nin Minab'daki kız okulunu bombalamasına işaretle şunları söyledi: "Bu eylem bir toplu terör eylemiydi ve Amerikalı uzmanların kendi ifadelerine göre bu eylem ABD tarafından gerçekleştirildi. Bu nedenle bu sefer kesin bir sonuca ulaşana kadar geri adım atmayacağız." şeklinde konuştu. 




Bu haber 295 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI