Bugun...



Sağlıkta Değişim Sendikası Diyarbakır’da 4. Yemekli Toplantısını Gerçekleştirdi

Genel Merkezden Katılım, Promosyon Anlaşmalarına Sert Eleştiri ve Yasal Düzenleme Çağrısı

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2025 18:56

Sağlıkta Değişim Sendikası Diyarbakır’da 4. Yemekli Toplantısını Gerçekleştirdi

 

 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Muhammed Recep Kılıç, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan banka promosyon anlaşmasına sert eleştiriler yöneltti. Anlaşmanın düşük tutarlı olduğuna, şeffaflıktan uzak bir şekilde yürütüldüğüne ve ihale şartnamesinin kamuoyuyla paylaşılmadığına dikkat çeken Kılıç, sürecin “oldu bittiye” getirildiğini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet İhsan Acun ise sendikanın bu yıl içerisinde dördüncü kez üyeleriyle bir araya gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, üyelerden yapılan kesintilerin yine üyelerin hizmetinde kullanıldığını vurguladı. Acun, diğer sendikalara kıyasla aidat kesintilerinin daha düşük olduğuna dikkat çekti.

Acun ayrıca, yılbaşında sendika üyelerine ücretsiz “Müze Kart” temin edildiğini, bununla birlikte bu yıl sendikaya üye olan her bir çalışan adına fidan dikimi planladıklarını açıkladı. Sağlık çalışanlarının çok sayıda sorunla karşı karşıya olduğunun farkında olduklarını ifade eden Acun, özellikle banka promosyon anlaşmaları konusunda ciddi bir yasal boşluk bulunduğunu söyledi.

Mevcut durumda promosyonlara ilişkin açık bir mevzuat ve yönetmelik olmaması nedeniyle kurumlar arasında büyük farklılıklar yaşandığını belirten Acun, bazı kurumlarda 36 ay için toplam 120 bin TL ödeme yapılırken, bazı kurumlarda 39 ay için 100 bin TL gibi daha düşük rakamların verildiğini ifade etti. Yetkili memur sendikalarının bu konuda yeterli mücadeleyi göstermediğini savunan Acun, kapsamlı bir yasal düzenleme ihtiyacına dikkat çekti.

Toplantının son bölümünde söz alan Genel Başkan Yardımcısı Fatih Murat Bal ise çalışanların karşılaştığı sorunların çözümü noktasında dayanışma ve ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Bal, sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi için örgütlü mücadelenin şart olduğunu ifade etti.

Program, katılımcılar arasında yapılan sohbet ve değerlendirmelerle sona erdi.



HABER VİDEOSU


https://youtu.be/-23aQ3dsnm4


Bu haber 261 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI