Bugun...



Tahkim’den Amedspor’a Sevindirici Haber

Trendyol 1. Lig temsilcisi Amedspor, tarihinde bir ilke imza atarak formalarında Kürtçe bir sponsor sloganına yer vermişti.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2025 13:58

Tahkim’den Amedspor’a Sevindirici Haber


Taşkın Civelek

  Formada yer alan “Koma me bona we” (Türkçe anlamı: Grubumuz sizin için) ifadesine, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından başlangıçta izin verilmişti.
Ancak Amedspor’un bu formayla çıktığı iki karşılaşmanın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), “Sportif Ekipman Talimatına Aykırılık” gerekçesiyle kulübe her maç için 110 bin TL, toplamda 220 bin TL para cezası kesmişti.
Kulüp, bu kararın ardından 25 Eylül 2025 tarihinde TFF Tahkim Kurulu’na hukukçuları aracılığıyla itiraz dilekçesi sundu. Tahkim Kurulu, 03 Ekim 2025 tarihli toplantısında dosyayı incelemeye aldı ve yapılan müzakereler sonucunda cezanın kaldırılmasına karar verdi.
TFF Tahkim Kurulu’nun 17 Ekim 2025 tarihli toplantısında açıkladığı kararda şu ifadelere yer verildi.
Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nün sportif ekipman talimatına aykırılık nedeniyle FDT’nin 46/1. maddesi uyarınca 110.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına dair PFDK kararının kaldırılmasına, oyçokluğuyla,karar verildi.
Ayrıca ikinci karşılaşmada
Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’nün sportif ekipman talimatına aykırılık nedeniyle FDT’nin 46/1. maddesi uyarınca 110.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasına dair PFDK kararının kaldırılmasına, oyçokluğuyla,
TFF Aldığı bu kararı ile birlikte Amedspor’a Kürtçe slogan nedeniyle verilen toplam 220 bin TL’lik para cezası oybirliğiyle iptal edildiği açıklandı




Bu haber 527 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI