Bugun...



TBMM, çocukların suça sürüklenme nedenlerini araştırmak üzere komisyon kurdu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çocukların suça sürüklenme nedenlerini incelemek, koruyucu ve önleyici politikalar geliştirmek amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu oluşturdu.

facebook-paylas
Tarih: 20-11-2025 00:20

TBMM, çocukların suça sürüklenme nedenlerini araştırmak üzere komisyon kurdu


    

 

Genel Kurul’da kabul edilen önergeyle siyasi partilerin çocukların suça itilmesine yol açan faktörleri tüm yönleriyle ele alarak, toplumsal yaşama katılımlarını artıracak önlemleri belirlemeyi hedefleyen önergeleri birleştirilerek görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Komisyon, 18 yaş altındaki çocukların eğitim, sağlık ve sosyal sorunlarını detaylı şekilde inceleyecek, risk altındaki çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici sosyal politika önerileri geliştirecek. Ayrıca, çocukların suça sürüklenmesinin önlenmesine yönelik tedbirleri tespit edecek.

22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olarak belirlendi. Gerektiğinde Ankara dışındaki illerde de çalışmalar yapabilecek olan kurulun üyeleri daha sonra belirlenecek.

Komisyon, çalışmaları sırasında akademisyenler, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirecek. İncelemelerini tamamladıktan sonra, yasaların altyapısını destekleyecek kapsamlı bir raporu Meclis Başkanlığı’na sunacak. 




Bu haber 124 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI