Bugun...



Vali Murat Zorluoğlu: “Atatürk’ün gösterdiği rota, bugün de yarın da pusulamızdır”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yılında Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’ndan sert ve net mesaj geldi.

facebook-paylas
Tarih: 09-11-2025 14:55

Vali Murat Zorluoğlu: “Atatürk’ün gösterdiği rota, bugün de yarın da pusulamızdır”

 

 

Yasin Güler - Vali Zorluoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında Atatürk’ün mücadelesini, milli egemenliğin temelini ve bugün devlete yön veren vizyonun köklerini hatırlattı.

Zorluoğlu mesajında; Atatürk’ün aklı ve bilimi rehber edinen reformlarıyla, eğitimden hukuka, kültürden kadınların toplumsal hayata katılımına kadar attığı adımların Türkiye’nin bugün hâlâ ayakta durmasını sağlayan temel taşlar olduğunun altını çizdi.

“Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesinin, sadece bir slogan değil, Türkiye’nin dış politika pusulası olduğuna dikkat çeken Vali, bugünün hedefine dair net bir çizgi de koydu:
“Daha müreffeh, daha güvenli ve daha güçlü bir Türkiye!”

Diyarbakır’ın bu vizyonun omurgasında yer aldığına işaret eden Zorluoğlu; kadınların, gençlerin ve tüm hemşehrilerin imkânlara eşit erişimi için geliştirilen projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Mesajın bitiminde ise Atatürk ve silah arkadaşlarına net bir saygı duruşu ifadesi yer aldı:
“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”

Bu vurgu, sadece geçmişe değil, aynı zamanda yarınlara da güçlü bir mesaj olarak kayıtlara geçti.




Bu haber 338 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI