diyarbakır escort
beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escortlar beylikdüzü escortlar beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort
Bugun...



Yağışlar Yolları Vurdu, Büyükşehir’den Geçici Onarım Hamlesi

Yoğun kar yağışı, donma-çözülme döngüsü ve tuzlama çalışmaları nedeniyle kent genelinde bozulan yollara müdahale eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hava koşullarının elverişsizliği nedeniyle geçici onarımlar yapıldığını, kalıcı çalışmaların ise sıcak asfaltla gerçekleştirileceğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2026 17:40

Yağışlar Yolları Vurdu, Büyükşehir’den Geçici Onarım Hamlesi

 

Yasin Güler

Son yılların en yoğun kış şartlarının yaşandığı Diyarbakır’da, kar yağışı sırasında asfalt yüzeyinde oluşan mikro çatlaklara sızan suların donup çözülmesi, yol kaplamalarında ciddi hasara yol açtı. Özellikle rögar çevreleri, eski yamalar ve ekonomik ömrünü tamamlamaya yaklaşmış yol kesimlerinde çukurlaşmaların arttığı gözlendi.

Ana Arterlerde Yoğun Mesai

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde ana arterler ve kritik güzergâhlarda bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ancak devam eden yağışlar ve ıslak zemin, yapılan onarımların kalıcılığını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle ekipler, sürüş ve can güvenliğini sağlamak amacıyla geçici nitelikte müdahaleler gerçekleştiriyor.

“Önceliğimiz Can ve Trafik Güvenliği”

Çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Burhan Kayan, kış şartlarının yol altyapısı üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu belirtti.

Kayan, “Ulaşımın aksamaması için ekiplerimiz yoğun bir şekilde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürüttü. Ancak aşırı tuzlama ve donma-çözülme süreci, özellikle yıpranmış yollarda ciddi bozulmalara neden oldu. Yağışların azalmasıyla birlikte çukurlara hızlı şekilde müdahale ediyoruz” dedi.

Soğuk Asfaltla Geçici Çözüm

Yağışlı günlerde sıcak asfalt uygulamasının teknik olarak mümkün olmadığını vurgulayan Kayan, bu nedenle soğuk asfaltla geçici yamalar yapıldığını ifade etti. Kayan, “Havanın uygun olmadığı dönemlerde soğuk asfalt kullanıyoruz. Uygun şartlar oluştuğunda ise kendi plentimizde ürettiğimiz sıcak asfaltla kalıcı onarımlara başlayacağız” diye konuştu.

Islak Zemin Kalıcılığı Düşürüyor

Uzmanlar, asfalt yamalarının uzun ömürlü olabilmesi için zeminin kuru olması gerektiğine dikkat çekiyor. Islak ve nemli zemin, asfaltın yüzeye tam tutunmasını engellerken, kısa sürede yeniden bozulmalara yol açabiliyor.

Bu duruma değinen Kayan, “Yamalarımızın kısa sürede bozulmasının en önemli nedeni yüzeyin nemli olmasıdır. Yoğun trafikle birlikte bu sorun daha da artıyor. Ancak vatandaşlarımızın güvenliği için geçici müdahalelerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kalıcı Onarımlar Baharla Başlayacak

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte kent genelinde kapsamlı asfalt çalışmalarına başlanacağını bildirdi. 2026 yılı içerisinde daha önce hizmet görmemiş bölgelerde de geniş çaplı yol yenileme projelerinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yetkililer, vatandaşlardan geçici onarım döneminde oluşabilecek aksaklıklara karşı anlayış beklediklerini belirterek, kalıcı ve uzun ömürlü çözümler için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.




Bu haber 103 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI