|
Tweet |
İç Anadolu'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, kara yollarında ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Sivas-Kayseri kara yolu, kar yağışının ardından şiddetlenen tipi nedeniyle tamamen ulaşıma kapandı.
Kovalı Kavşağı'nda önlem alan ekipler, araçların geçişine izin vermeyerek sürücüleri geldikleri kent merkezlerine ve bölgedeki akaryakıt istasyonlarına yönlendiriyor.
Karayolları ekipleri ise yolu yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sivas-Kayseri kara yolunun sabah saatlerinde de tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı, yapılan çalışmaların ardından bir süreliğine ağır tonajlı olmayan araçların geçişine izin verildiği, ancak hava koşullarının yeniden ağırlaşmasıyla yolun tekrar kapatıldığı öğrenildi.
Öte yandan Kayseri-Kahramanmaraş kara yolunda da yoğun kar yağışı ulaşımı zorlaştırıyor.
Şiddetli yağış nedeniyle tır ve çekici türü ağır taşıtların geçişine izin verilmezken, kar lastiği bulunan binek araçların geçişi kontrollü şekilde sağlanıyor.
Yetkililer, sürücüleri zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarırken, bölgede kar yağışı ve tipinin bir süre daha etkisini sürdürmesinin beklendiğini bildirdi.