Bugun...



Amedspor Kulübü Taraftarlarına Çağrıda Bulundu korsan Bilet Almayalım Suçtur

Amedspor, bu hafta kendi evinde ve seyircisi önünde Iğdırspor’u ağırlayacak. Pazar günü Saat 15.00’da Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak maç için Amdespor Kulübü Kendi Sosyal Medya hesabında çağrıda bulunarak taraftarlarına korsan bilet ve usulsüz seyirci girişi uyarısı yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2024 11:13

Amedspor Kulübü Taraftarlarına Çağrıda Bulundu korsan Bilet Almayalım Suçtur


Taşkın Civelek

Hapis ve para cezası var
Amedspor tarafından yapılan açıklamada taraftarların hapis ve para cezası almamaları için konuyla ilgili yasa maddesine atıfta bulunularak şunlar söylendi:
“Değerli taraftarlarımız, 'Müsabaka ve seyir alanlarına usulsüz seyirci girişi' kanunu hakkında yasal düzenlemeleri hatırlatmak ve bilgilendirmek amacıyla aşağıda yer alan iki maddeyi sizlerle paylaşıyoruz. Lütfen bu konuda dikkatli olmanızı ve hassasiyetle davranmanızı önemle rica ediyoruz.
Spor müsabakalarına seyirci olarak girişi sağlamak amacıyla elektronik kartı yetkisiz olarak üreten, satan, satışa arz eden, devreden, satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş yüz günden onbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu kartı kendi kullanımı için kabul eden ve bulunduran kişi iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
- (Ek:4/7/2019-7182/9 md.) Spor müsabakaları için; ilgili federasyon, spor kulüpleri ve yetkili diğer kişiler tarafından uygun görülen yerler ve görevliler dışında bilet satışı yapanlar altı aydan bir yıla kadar hapis ve yüz günden iki bin güne kadar adli para cezası, değerinin üstünde bilet satışı yapanlar ise bir yıldan üç yıla kadar hapis ve iki yüz elli günden beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.”
-




Bu haber 432 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI