Bugun...



Diyarbakır'da Skandal Atamalar: Ak Parti'ye Kaybettiren Bürokratlara Kayyum Kıyağı

Sur Belediyesi Kayyumu Oy Kaybı İçin Hesap Sormak Yerine Bürokratların Yerini Sağlamlaştırıyor.

facebook-paylas
Tarih: 08-04-2024 00:01

Diyarbakır'da Skandal Atamalar: Ak Parti'ye Kaybettiren Bürokratlara Kayyum Kıyağı

 

 

Diyarbakır'da yapılan son yerel seçimlerde Ak Parti'nin beklenmedik bir şekilde oy kaybına uğramasının ardındaki sebep, iddialara göre liyakatsiz atamalar ve haksız rekabetin önünü açan bürokratlarla ilişkilendiriliyordu. Vatandaşların yaşam kalitesini ve sağlığını etkileyen bu atamalar, aynı zamanda Diyarbakır'daki esnaflar arasında da ciddi bir haksız rekabet ortamının oluşmasına neden olmuş, Turizm sektöründe de ciddi sıkıntılara yol açan bu durum, hemen hemen her kesimden tepki çekmiş ve sandıklara yansıdığı belirtilmişti.

Son gelişmeler ise bu atamalarla ilgili yeni bir boyut kazandırdı. Diyarbakırlıların büyük tepkisine rağmen, soruşturma açılmasını bekledikleri bürokratlara kayyum kıyağı ortaya çıktı.

Bu atamaların sebebi DEM Parti Belediyeciliği'nin etkisinin olduğu iddia ediliyor.

İddialar Diyarbakır Yenigün Gazetesi tarafından ortaya atıldı ve Güneydoğu Güncel Gazetemiz tarafından doğrulandı. Seçimlere İki gün kala kayyum atamalarının yapıldığı öğrenildi. Ancak dikkat çeken bir nokta ise, bu atamaların görünüşte düşük pozisyonlara yapılmış olmasıydı. Ancak sonrasında ortaya çıkan bilgilere göre, aslinda atamaların bürokratların yerini sağlamlaştırma adına yapıldığı öğrenildi.

Kayyum hesap sormak yerine, gösterdiği bu tavrın kamuoyunda nasıl karşılık bulacağı merak konusu. Özellikle atanan kişilerin daha önceki performansları ve atamaların objektifliği konusunda ciddi tartışmaların yaşandığı biliniyor.

Bürokratların isimleri ve aldıkları yeni görevler şu şekilde:

- Mahmut Akbaş: Teftiş Kurulu Müdürlüğü

- Mehmet Yıldız: Strateji Geliştirme Müdürlüğü

- Muhammet Mizgin Güneş: İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü

- Mehmet Baytar: İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü

Bu kişilerin görevlerine yükselmeleri için sınavsız bir şekilde geçiş yaparak müdür kadrolarına atandığı belirtiliyor. Bu durumun nasıl bir etki yaratacağı ve kamuoyunda nasıl bir karşılık bulacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.




Bu haber 2598 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI