Bugun...



İstanbul'da binlerce kişi yağmura rağmen Gazze için yürüdü

Üsküdar'da binlerce kişi, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü saldırı ve katliamlarını lanetlemek ve Filistin halkının yanında olduğunu ifade etmek adına "Gazze'yi Unutma" temasıyla yürüyüş düzenledi.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2024 00:15

İstanbul'da binlerce kişi yağmura rağmen Gazze için yürüdü


    

 

Siyonist çetenin saldırılarına tepki olarak tüm dünyada kitlesel gösteriler düzenleniyor. 

İstanbul'da İHH'nın öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımları protesto etmek ve Gazze halkına destek vermek amacıyla Üsküdar'da bulunan Fıstıkağacı Metro Durağı'ndan Üsküdar Meydan'na yürüdü.

Yağışlı havaya rağmen gerçekleşen yürüyüşte binlerce kişi, güzergâh boyunca direniş lehine işgal rejimi aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşün varış noktası olan Üsküdar Meydanı'ndaki program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından katılımcılara hitap eden İHH Genel Sekreteri Dr. Durmuş Aydın, Filistin için, Kudüs için, insanlık için biraraya geldiklerini belirterek, "Gazze'de ve Batı Şeria'da on binlerce kardeşimizi kaybettik. Meydanları boş bırakmayacağız" dedi.

"Gazze'de 13 bin çocuk hayatını kaybetti, neredesiniz"

 

"Kudüs bizim kalbimizdir, onu unutmayacağız" diyen Aydın, "Ukrayna'da bir yıl içerisinde 500 çocuk hayatını kaybettiğinde dünya ayağa kalktı. Gazze'de 13 bin çocuk hayatını kaybetti, neredesiniz? Bizler, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla buradayız. Her zaman teyakkuzda olacağız. Filistin davası, küresel bir davadır. Meksika'dan Balkanlara, Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya kadar vicdan sahipleri sokaklarda. Filistin için harekete geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

"Gemilerimiz kalkacak"

İşgal rejiminin Özgürlük Filosu'na yönelik engelleme girişimlerini hatırlatan Aydın, "Gemiler gerekiyorsa Avrupa'dan, gerekiyorsa buradan kalkacak. Ama mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

"Kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız"

 

Gazze Dayanışma Platformu adına konuşan Necmeddin Irmak ise, Gazzelilerin işgale karşı verdiği mücadelenin sadece Filistin'in değil, bütün ümmetin dirilişinin başlangıcı olduğunu söyledi. Irmak, "Asla Gazzeli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Özgür dünya mutlaka kurulacak" dedi.

"Gemiler için bütün ülkelere bayrak talebinde bulunduk"

 

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür de, Guinne-Bissu'nun siyonist rejimin baskıları sebebiyle Özgürlük Filosu'ndaki gemilerden bayraklarını çektiğini hatırlatarak, "Türkiye de dahil bütün ülkelere bayrak almak için başvurduk. Yükümüz, yolcularımız, bütün teknik hazırlıklarımız tamam. Gemiler, limanlarda yola çıkmayı bekliyor. Bu mücadeleden geri durmayacağız. Geri adım atmayacağız" dedi.

Eylem, Filistinliler için dua edilmesinin ardından sona erdi. 




Bu haber 644 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI