Bugun...



Diyarbakır İl Müftülüğüne Atanan Celal Büyük'ü Güneydoğu Güncel Gazetesi Ekibi Ziyaret Etti

Yeni Müftü, Gazetemizin genel yayın yönetmeni, Yazarları ve Editörü İle Tanıştı

facebook-paylas
Güncelleme: 26-12-2023 20:21:05 Tarih: 26-12-2023 00:05

Diyarbakır İl Müftülüğüne Atanan Celal Büyük'ü Güneydoğu Güncel Gazetesi Ekibi Ziyaret Etti

Yasin GÜLER -  Diyarbakır İl Müftülüğü görevine atanan Celal Büyük, Güneydoğu Güncel Gazetesi'ni makamında ağırladı. Ağrı'dan Diyarbakır'a yeni görevine atanmış olan Celal Büyük, ziyaret kapsamında Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni , yazarları ve muhabirleriyle bir araya geldi.

Celal Büyük, 1974 yılında Erzurum Oltu'da doğduğu, ilk ve orta öğrenimini Zonguldak'ta tamamladığı bilgisiyle tanıtıldı. Oltu İmam Hatip Lisesi'nde lise tahsilini tamamlayan Büyük, 1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda İmam-Hatip olarak göreve başladı. Ziyaret sırasında, Ankara Hacı Bayram Camii İmamı Abdülkadir Şehitoğlu'ndan aldığı talim ve makam dersleri üzerine sohbetler gerçekleşti.

Celal Büyük'ün kariyer yolculuğuna dair detaylı bilgiler şu şekilde;

Büyük, sırasıyla Ankara Haymana, Ankara Altındağ ve Bursa Osmangazi İlçelerinde İmam-Hatiplik görevlerinde bulundu. 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Müftü, 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi'ni başarıyla tamamladı. Bu dönemde Marmara Üniversitesi'nde Din Eğitimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Celal Büyük, 2006-2009 yılları arasında Erzurum Horasan, 2009-2013 yılları arasında ise Erzurum Tortum İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Ardından 18.12.2013 tarihinde Erzurum İl Müftü Yardımcılığı'na atanarak, 12.02.2015 tarihinden itibaren yaklaşık 2 yıl süreyle Erzurum İl Müftülüğü'ne vekalet etti. 2016-2019 yıllarında Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü, 2019-2022 yılları arasında İstanbul Bağcılar İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

Gazete ziyareti sırasında, Celal Büyük'ün farklı gazetelerdeki köşe yazarlığı ve Kardelen Tv'de program yapımcılığı ve sunuculuğu gibi medya deneyimleri de bilindiğinden özellikle dijital mahremiyet üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Din Eğitimi alanında doktora çalışmalarını sürdüren Celal Büyük, evli ve iki çocuk babası olarak biliniyor.




Bu haber 4916 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI