Bugun...



Diyarbakır İl Müftüsü Büyük'ten Ramazan Bayramı mesajı

Ramazan Bayramı dolayısıyla tebrik mesajını paylaşan Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, Gazze başta olmak üzere İslam coğrafyasındaki mazlumiyete dikkat çekerek "Ya rabbi! İslam dünyası ve coğrafyası olarak bölük-pörçük idrak ettiğimiz son bayramımız olsun" yakarışında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 09-04-2024 16:56

Diyarbakır İl Müftüsü Büyük'ten Ramazan Bayramı mesajı


 

 

Mübarek Ramazan ayından sonra kutlanacak Ramazan Bayramı münasebetiyle siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK ve oda başkanları bayram tebrik mesajlarını paylaşıyor.


Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, Ramazan Bayramı münasebetiyle paylaştığı bayram mesajında bayram günlerinde yapılması gereken amellerden bahsederken başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyalarında zulme uğrayan Müslümanlar için dua edilmesi hatırlatmasında bulundu.

Büyük, "Allah'a hamd-u senalar olsun ki on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif Ayı'nı sağlık, sıhhat, huzur, afiyet içerisinde geride bıraktık ve inşallah bayrama kavuşmuş bulunmaktayız. Öncelikle duamız; idrak etmiş olduğumuz Ramazan-ı Şerif Ayı'na sağlık, sıhhat, huzur, afiyet içerisinde yeniden kavuşmaktır. Cenab-ı Hak tutmuş olduğumuz oruç, vermiş olduğumuz sadaka, yapmış olduğumuz hayır ve hasenatımızı dergah-ı izzetinde kabullerin en güzeliyle makbul eylesin." dedi.

"İslam dünyası ve coğrafyası olarak bölük-pörçük idrak ettiğimiz son bayramımız olsun"

"Artık bayram günlerine kavuşmuş bulunmaktayız" diyerek konuşmasını sürdüren Büyük, "Bayram demek Müslüman'ın özellikle 11 ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde yapmış olduğu iyilik, hayır ve hasenatın karşılığını alacağı gündür. Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem), bayram günlerini tarif ederken 'Bayram günlerinde ilk yapacağınız iş Allah'ı tesbih etmektir, ardından bayram günleri yeme ve içme günleridir' diyor. Dolayısıyla bizler bayram günlerine bayram namazı ile başlar, namazdan sonra eşimizi ve dostumuzu ziyaret eder, varsa küskünlüklerimizi giderir, dar-ı bekaya göç etmiş geçmişlerimizi mezar başlarında ziyaret eder, dua ederiz ve böylece huzur, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik ruhu ile bayram geçirmenin gayreti içerisinde oluruz." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 6 aydır işgal rejiminin yoğun saldırıları altında olan Gazze'nin durumunun insanlık yüreğinde oluşturduğu acıya dikkat çeken Büyük, tüm İslam coğrafyalarındaki Müslümanlar için dua talebinde bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Bu bayram sevincimizi buruk geçiriyoruz. Zira başka Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere Keşmir, Arakan, Doğu Türkistan ve dünyanın farklı bölgelerinde mazlum ve mağdur kardeşlerimiz var. Lütfen bu bayram günlerinde onlar için, İslam ümmeti ve coğrafyası için dua edelim. Rabbimize 'Ya rabbi! İslam dünyası ve coğrafyası olarak bölük-pörçük idrak ettiğimiz son bayramımız olsun' diye yalvaralım. İnşallah bundan sonraki ve coğrafyası olarak bayramlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde kutlayalım. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan-ı Şerif ayından sonra idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'mızın hayırlara vesile olmasını, kardeşçe uhuvvet içerisinde bir bayram geçirmeyi Rabbim hepimize nasip eylesin inşallah."
 




Bu haber 564 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI