Bugun...



Diyarbakır Yerel Seçim Anketi Sonuçları: DEM Önde Geliyor

3-28 Şubat 2024 Tarihleri Arasında Yapılan Araştırmanın Sonuçları

facebook-paylas
Güncelleme: 12-03-2024 01:46:24 Tarih: 12-03-2024 01:43

Diyarbakır Yerel Seçim Anketi Sonuçları: DEM Önde Geliyor

 

 

Yasin GÜLER - Diyarbakır'da gerçekleştirilen yerel seçim anketi, önemli ipuçları sunuyor. Nokta Araştırma tarafından 3-28 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma, kentin siyasi tercihlerini gözler önüne seriyor. Anket sonuçlarına göre, DEM Parti %41.6 ile birinci sırada yer alıyor. Bu sonuç, partinin kentteki güçlü tabanını ortaya koyuyor.

İkinci sırada, %23.4'lük oy oranıyla HÜDA PAR yer alıyor. HÜDA PAR'ın bu oranda destek alması, kentin dinamik siyasi yapısını yansıtıyor. Üçüncü sırada ise %17.5 oy oranıyla Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bulunuyor. Bu sonuç, AK Parti'nin Diyarbakır'daki varlığını sürdürdüğünü gösteriyor.

Ancak, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) %2.8 oy oranıyla dördüncü sırada yer alıyor. Bu durum, CHP'nin kentteki zayıf oy potansiyelini gösteriyor. İYİ Parti, YRP ve MHP ise sırasıyla %2.2, %1.9 ve %1.6 oy oranıyla sınırlı bir destek buluyor.

Kararsız seçmenlerin oranı %4.2 olarak belirlenirken, diğer partilere verilen oy oranı ise %1.8 oldu. Bu veriler, seçimlere yönelik stratejilerin belirlenmesinde önemli bir rol oynayabilir.

Sonuç olarak, Diyarbakır'da yapılan yerel seçim anketi sonuçları, kentin siyasi dinamiklerini ve partiler arasındaki rekabeti açıkça gösteriyor. Ancak, seçim tarihi yaklaştıkça, partilerin bu sonuçları etkilemek için çaba sarf edeceği de unutulmamalıdır.




Bu haber 4754 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI