Bugun...



Site yönetiminin fahiş fiyatlarına tepki gösteren TOKİ sakinlerinden yetkililere çağrı

Bitlis merkez TOKİ 4. Etapta bulunan 924 dairenin sahipleri ve kiracıları, site yönetimine tepki göstererek, gitmelerini istediler.

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2023 12:03

Site yönetiminin fahiş fiyatlarına tepki gösteren TOKİ sakinlerinden yetkililere çağrı

Bir araya gelen site sakinleri, önlerine fahiş bir aidat fiyatının konulmasına tepki gösterdiler. Bugüne kadar daire başı ortalama ödedikleri 280 TL aidatın 680 TL'ye çıkarılmasına tepki gösteren site sakinleri, site yönetiminin 8 yıldır kendilerini sömürdüklerini iddia ettiler.

Dairelerin işini yapan çalışanların tazminatının site sakinlerinin ödeme zorunda olmadığını belirten site sakinleri, çalışanların tüm haklarının ödedikleri aidat içerisinde olduğunu ifade ettiler.

Site yönetimi tarafından büyük vurgun yapıldığı iddiasında bulunan site sakinleri, yönetimin gitmesini istediler.

Site sakinlerinden Neşet Bayrak, "Bu hepimizin problemidir. Yıllardır aidat ödüyoruz. Tazminatları ve diğer hakları da bu aidatın içerisindedir. Bunlar büyük vurgun yaptıkları için bu fahiş fiyatları önümüze çıkarıp, buradan kaçmanın derdindeler. Ama biz bu fırsatı vermeyeceğiz. Bunlar buradan gidecekler. Sonra kendimizi nasıl yöneteceğimize dair bir karar alır. Bunlar haklarını fazlasıyla aldılar." dedi.

Toplanan site sakinleri adına konuşan vatandaşlardan biri de, "280 lira verilen aidat şu an 680 liraya çıkarıldı. 924 daire baz alındığında büyük bir meblağa ediyor. Adam başı 110 bin TL tazminattan bahsediyor. Bunların vergi kayıtları olması, gelir gider defterlerinin olması lazım. Dosyaları sözde var. Hiçbir site sakini tazminat ödemeye hakkı yok, alamazlar. Site yönetimi bir şirkettir. Verdiğimiz aidattan maaş alıyorlar. Maaşlarını neye göre belirliyorlar. 2-3 tane başkan var. Aylık ne kadar kendilerine maaş bağlamışlar. 8 yıldır sömürüyorlar. Alınan işçilerin anlaşması site yönetimiyledir." diye konuştu.




Bu haber 542 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI