Bugun...



Gazze’de toplu mezar vahşeti: İşkence, infaz, canlı gömülme

Siyonist işgal ordusunun saldırdığı Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'nin arazisinde bulunan toplu mezarlarda ceset sayısı artarken, mezarlara gömülen sivillerin işkence, infaz ve canlı bir şekilde gömüldükleri belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-04-2024 00:30

Gazze’de toplu mezar vahşeti: İşkence, infaz, canlı gömülme


    

 

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinden çekilmesinin ardından Nasır Hastanesi yerleşkesinde bulunan üç toplu mezardan çıkarılan ceset sayısı 392'ye ulaştı.

Han Yunus'taki Sivil Savunma Birimi Müdürü Yamin Ebu Süleyman, Nasır Hastanesi yerleşkesinde bulunan toplu mezarlardaki arama çalışmalarında 58 şehidin daha naaşının çıkarıldığını belirtti.

Ebu Süleyman, "Nasır Hastanesi yerleşkesinde 392 cesedin bulunduğu 3 toplu mezar tespit edildi. Cesetlerin bazılarında işkence gördüklerine ve infaz edildiklerine yönelik izler bulundu. Bazılarının ise canlı canlı gömüldüğünü tahmin ediyoruz." diye belirtti.

Arama çalışmaları ile ilgili olarak Ebu Süleyman, "Çalışmalarda çocuk cesetlerine rastladık. Hastanedeki toplu mezarlarda çocuk cesetlerinin bulunma sebebini henüz bilmiyoruz." diye belirtti.

Ebu Süleyman, "İşgalci İsrail askerleri, hastanenin yerleşkesinde çok sayıda cesedi plastik poşetlerle 3 metre derinliğe gömdü. Bu da çürümeyi hızlandırdı." açıklamasını yaptı.

Bazı cesetlerin teşhis edilemeyecek halde olduğunu söyleyen Ebu Süleyman, "165 cesedin kimlik tespiti yapılamadı. İsrail askerlerinin cesetleri plastik poşetlere sarması çürümeyi hızlandırdı ve kimlik tespitini imkansız hale getirdi." dedi.

Ebu Süleyman, uluslararası topluma "İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği suçları açığa çıkarmak için insan hakları kuruluşları ile uluslararası medyanın bölgeye girişlerine izin verilmesi" çağrısı yaptı.

Siyonist işgal ordusu, uzun süre kuşatma altında tuttuğu ve 15 Şubat'ta baskın düzenlediği Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ni hizmet dışı bırakmış, 24 Mart'ta yeniden kuşatma altına aldıkları hastaneye baskın düzenlemiş, yerlerinden edilen çok sayıda Filistinli ile sağlık personelini alıkoymuştu.

İşgalciler, 4 aylık işgalin ardından 7 Nisan'da Han Yunus'tan çekilmişti. 




Bu haber 388 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI