Bugun...



GÜÇSİYAD BAŞKANI TOSUNLU'DAN HAYIRSEVER İNSALARA MEDRESE İNŞATINA DESTEK ÇAĞRISI

Hazro İlçe Müftüsü Sait Ocak ve Köy İmam Hatibi Ali Karakaş'ın girişimleriyle, Seyda Molla Ali Özer'den ilham alınarak Alim Yetiştirecek Medresenin İnşasına başlandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-12-2023 08:27:13 Tarih: 11-12-2023 00:01

GÜÇSİYAD BAŞKANI TOSUNLU'DAN HAYIRSEVER İNSALARA MEDRESE İNŞATINA DESTEK ÇAĞRISI

Yasin GÜLER - ÖZEL

Sur ilçesine bağlı Ocaklar Mahallesi, alim yetiştirecek bir medresenin temelinin burada atılmasıyla önemli bir projeye ev sahipliği yapmış oldu.

Hazro İlçe Müftüsü Sait Ocak ve Ocaklar Köy İmam Hatibi Ali Karakaş'ın öncülüğünde, merkeze 25 km uzaklıktaki Ocaklar Mahallesinde 7 dönüm arazi üzerine 3 katlı medrese ve camiinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Bu hayırlı girişim, İmamı Şafii Derneği koordinasyonunda yürütülecektir.

Merkezi Sur ilçesinde bulunan imamı Şafii Derneğinin Ocaklar mahallesi camii ve medrese heyeti ilk ziyaretini GÜÇSİYAD Diyarbakır il başkanlığına yaptı.  İş dünyasının tanınan isimlerinden olan ve aynı zamanda GÜÇSİYAD başkanlığını yapan Mervettin Tosunlu'dan destek sözü alındı. Hayır severliği ile bilinen  Tosunlu’nun bu anlamlı desteği ve katkısı, bölgenin ilmi, sosyal ve kültürel kalkınmasına yönelik umut verici bir adım olarak nitelendirildi. Bu destek, Hayırsever iş insanlarına bir örnek teşkil edecektir.

İş İnsanı ve Hayırsever Mervettin TOSUNLU, yapılacak destek ve bağışlarla  bu tür İslam'i eğitim-öğretim kurumlarının bölgeye katacağı değere vurgu yaparak, şu açıklamalarda  bulundu."Eğitim, toplumların gelişimi ve ilerlemesi için temel bir unsurdur. İmam Şafii derneğinin yapacağı tam teşekkülü bu külliyede, gençlerin İslam'i eğitim alacak olması ve aynı zamanda  ahlaki değerlerle donatılıcak olması açısından büyük öneme sahip olacaktır" dedi.

Özellikle İslam ahlakına bağlılığın korunması ve güçlendirilmesinin, bu tür eğitim merkezlerinde yetişen ilim talebeleri aracılığıyla mümkün olduğunu ifade eden Tosunlu, hayırseverlerin bu tür inisiyatiflere destek olmalarının toplumun genel refahına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

 

GÜÇSİYAD Başkanı Mervettin TOSUNLU iş insanlar çağrıda bulundu.

"İlim talebelerinin yetiştiği bu yerler, toplumu din hususunda iyiliğe yönlendirmelerinde büyük bir etki sağlıyor. Bu nedenle bu tür hayır işlerine destek olmak, toplumun genel refahına büyük katkı sağlar. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin iyi bir eğitim alması, toplumun ilerlemesi için kilit bir faktördür. Seyda Molla Ali Özer, bölgenin önemli alimlerden biridir.  Onun adına yapılan külliyenin  bitimine kadar destek olacağım.' dedi.

İş insanlarını bağış yapmaya teşvik eden Tosunlu, "Bu tür kurumlara yapılan her destek, sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirir. Ahirette kalıcı olan amellerimiz arasında hayırlı işlerin önemi büyüktür. Bu nedenle hayırsever vatandaşları, İmam Şafii Medrese'sine yapacakları bağışlarla bu güzide eğitim yuvasına katkıda bulunmaya davet ediyorum."dedi.

Hayra Ortak Olmak İsteyenler İçin Hesap Bilgileri

Bağış yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız, Ocaklar Mahallesi Camii Ve Kur'an Kursu Yaptırma Koruma Ve Yaşatma Derneği'nin TR08 0020 9000 0128 7608 0000 01 numaralı hesabına bağışlarını iletebilirler. Bu maddi destekler, bölgedeki ilim kuruluşlarının sürdürülebilirliği ve gençlerin daha iyi bir İslami eğitim alması adına önemli bir rol oynayacaktır.




Bu haber 4963 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI