Bugun...



HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayram vahdetimize vesile olsun

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bu bayram inşallah vahdete giden bir kapı ve bir başlangıç olsun. İyilik ve takva üzere yardımlaşmamıza bir başlangıç olsun." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 10-04-2024 10:22

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bayram vahdetimize vesile olsun


    

 

Sabahın erken saatlerinde sokaklarında bayram namazı hareketliliğinin yaşandığı başkentte, vatandaşlar camileri doldurdu.

Başkent Ankara'da bulunan 3 binden fazla cami gibi Büyük Ankara Camii ve Külliyesi de Ramazan Bayramı namazı için doldu taştı. Başkentte sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camilere akın eden vatandaşlar, yer bulmakta zorluk çekti.

Ankara'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bayram namazını Büyük Ankara Camii ve Külliyesi'nde kıldı. Hutbeden sonra cemaat musafaha yaparak bayramlaştı. Yapıcıoğlu da musafahaya katılarak halkın bayramını tebrik etti.

Halkla bayramlaşmanın ardından cami çıkışı İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

"Bayram İslam'ın şiarlarındandır, buruk da geçirsek kutlayacağız"

Ramazan ayını layıkıyla istifade etme umuduyla geçirdiklerini aktaran Yapıcıoğlu, "Allah-u Teâlâ bol bol nimetlerini lütfetti lakin dünyanın dört bir tarafında belki en temel ihtiyaçlarından bile yemeden, içmeden, barınmadan yoksun bir şekilde başta Gazze olmak üzere Ramazanı dolu dolu yaşayamayan, iftar edecek bir parça ekmek, bir yudum su bulamayan ve bayramı geçirecek bir evi kalmayan, bayram namazını kılacağı mescitleri harap edilmiş hatta bayramını kutlayacağı ellerini öpeceği büyükleri ve aile fertlerini tamamen kaybetmiş kardeşlerimiz var. Bunu bilerek ve görerek bir Ramazan geçirdik. 6-7 aydır Gazze'de bir katliam ve soykırım devam ediyor. Bu nedenle bayrama buruk girdik fakat buna rağmen bayram İslam'ın şiarlarındandır. Buruk da olsa bayramı kutluyor kutlayacağız. Buradaki Müslüman kardeşlerimizle birlikte sabahleyin camide toplandık, bayram namazımızı eda ettik. İnşallah bu bayramlar camide yan yana omuz omuza birlikte, farklı renklerde farklı kültürlerden ve farklı etnik kökenlerden insanların bir araya gelip namaz kıldığı bir yerde ümmet şuurunun dirilmesine Müslümanların birbiriyle yardımlaşması, birbiriyle dayanışması ve birbirlerinin dertleriyle dertlenmesine vesile olsun. Sıkıntı, yokluk, acı, kıtlık çeken ve katliamlara maruz kalan Müslümanlar için Rabbim bu bayramı kurtuluşun başlangıcı eylesin inşallah." dedi.

"Siyonistlerin asıl gücü İslam ümmetinin parçalanmışlığı ve birbirine sahip çıkmamasındandır"

İşgalci siyonistlerin gücünü Müslümanların dağınıklığından aldığına vurgu yapan Yapıcıoğlu, "Hep söyledik bir kez daha söylüyoruz. Siyonistlerin asıl gücü sahip oldukları silahlar ya da süper güçlerin desteğini arkalarına almalarından ziyade İslam ümmetinin parçalanmışlığı ve birbirine sahip çıkmamasındandır. Bu bayram inşallah vahdete giden bir kapı ve bir başlangıç olsun. Vahdetimize vesile olsun. İyilik ve takva üzere yardımlaşmamıza bir başlangıç olsun diye temenni ediyorum. Bütün İslam aleminin başta olmak üzere milletimizin bayramını tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Yapıcıoğlu, bayramın 2. ve 3. günlerinde memleketi Batman ve Diyarbakır'da geçireceği öğrenildi.
 




Bu haber 642 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI