Bugun...



İDEV: "Bayramlar, büyük aile buluşma günleri olmalıdır"

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), idrak edilecek Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, bayramların büyük aile buluşma günleri olması gerektiğine vurgu yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 09-04-2024 10:58

İDEV:

 

 

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından yayınlanan Ramazan Bayramı mesajında; bayram günlerini güzel bir ahlaki eğitim programına dönüştürme çağrısında bulunuldu.

Vakfın Akdeniz Koordinatörü Mehmet Aydın tarafından okunan mesajda, bayramların büyük aile buluşma günleri olması gerektiğine dikkat çekildi.


"Bayramlar büyük aile buluşma günleri olmalıdır"

Aydın, "Bayram günleri, çocuklarımız ve gençlerimizin ahlaki eğitimi açısından çok değerli zaman dilimleridir. Bu açıdan bayram günlerini güzel bir ahlaki eğitim programına dönüştürülebiliriz. Günümüz dünyasının inanılmaz yoruculuk ve yoğunluğu, aile bağlarının ciddi şekilde zayıflamasına sebep olmuştur. Yoğun hayat koşuşturması içerisinde çocuklarımızı aile büyüklerimizden, akrabalarımızdan ve onların bulunduğu ortamlardan mahrum bırakıyoruz maalesef. Çocuklarımız aile büyüklerini, akrabalarının bir kısmını neredeyse artık tanımıyor. Aile bağları zayıfladığında veya koptuğunda çocuklarımız, gençlerimiz bir derece kendilerini çeki düzene koyacak bir ortam bulamıyor. Ve istenmeyen ahlaki problemlere daha rahat bulaşabiliyorlar. Bu açıdan aile bağları güçlü olan çocuklar ya da gençler kendilerini toplumun benimsemediği kötü hal ve davranışlara karşı daha iyi muhafaza edebiliyorlar. İşte bayram günlerinde çocuklarımız ve gençlerimiz akrabalık ilişkilerini, geleneğini, kültürünü ve dinimizin o kültüre güzel yansımalarını rahatlıkla somut bir şekilde görebilirler. Bu açıdan bayramlar; büyük aile buluşma günleri olmalıdır." dedi.

"Bayram günlerindeki fırsatı değerlendirmeye çalışalım"

Değerlerini unutan bir neslin olmaması için bayram günlerindeki fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, "Bayram günlerinde çocuklarımızın, aile büyüklerinden istifade edeceği, onların anı ve tecrübelerinden dersler çıkaracağı verimli bir ortama dönüştürebiliriz. Aile büyüklerinin birbirine karşı muhabbetini, saygısını, hayasını yakından gören çocuklarımız, ait olduğu değerleri ve içerisinde olduğu durumu sorgulamaya başlayacaktır. El öpmeyi unutan, büyükler konuşurken susmayı bilmeyen, bir büyük içeri girdiğinde ayaklarını toplamayan ya da ayağa kalkmayan, aile bağından kopuk, değerlerini unutan bir neslimiz olmasın istemiyorsak bayram günlerindeki bu fırsatı değerlendirmeye çalışalım. Bu açıdan bayram ziyaretlerine ayırabildiğimiz kadar geniş vakit ayırmalıyız. Özellikle ailece bir araya gelinen ziyaretlerde bu vakti imkanlar ölçüsünde daha geniş tutmaya çalışmalıyız. Bir saatlik bir çay sohbeti ve hemen sonrasında dağılma günleri olmamalıdır. En az 1-2 öğün beraber aynı sofrada yemek yenmeli hatta gerekirse durumlar oluşuyorsa bazen bir gece aynı ortamda kalınmalıdır. Bu ortamlar ile güzel ve kuvvetli bir aile bağı oluşur. Ve bu bağ ile çocuklarımızın gençlerimizin üzerlerinde görmek istediğimiz güzel ahlak örneklerini görebiliriz." şeklinde konuştu.

"İsrafın yapıldığı bir bayram anlayışımız kesinlikle olmamalıdır"

Bayram günlerinin faydalı bir eğitim programına dönüştürülmesi yönünde çağrı yapan Aydın, son olarak şunları söyledi:

"Diğer taraftan 'Bayram tatil programı' diye bizim böyle bir programımız yok. Olmaması lazım. Bu bize ait olmayan, ithal ve taklit bir uygulamadır. Maneviyattan, değerden aile ve toplumdan uzak olarak geçirilen her anlamda israfın yapıldığı bir bayram anlayışımız kesinlikle olmamalıdır. Bir de, büyüklere karşı saygının, küçüklere karşı sevgi ve şefkatin en güzel şekilde yansıtıldığı bu günleri yiyecek veya elbise yarışına feda etmeyelim. Bundan dolayı bayram günlerini hem kendimiz hem çocuklarımız ve gençlerimiz için faydalı bir eğitim programı yapalım." 
 




Bu haber 454 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI