Bugun...



Kütahya dahil bazı yerlerde seçim kurullarına yapılan talepler reddedildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 il ve 21 ilçede seçimin iptali, oyların yeniden sayılması ve mazbata iptaline yönelik başvuruları reddetti.

facebook-paylas
Tarih: 13-04-2024 21:26

Kütahya dahil bazı yerlerde seçim kurullarına yapılan talepler reddedildi


    

 

31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına ilişkin partilerin yaptığı itirazlardan bazıları YSK tarafından karara bağlandı.

Buna göre Kurul, Kütahya'da MHP'nin seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesine ilişkin yaptığı olağanüstü itirazı reddetti. Kurul ayrıca aynı partinin Yozgat'ın Yerköy ilçesi, Bayburt'un Aydıntepe ilçesine yönelik itirazlarını da reddetti.

Öte yandan AK Parti'nin Isparta'nın Senirkent ilçesinde, Erzincan'ın Refahiye ilçesinde, Balıkesir'in Manyas ve İvrindi ilçelerinde, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, Yozgat'ın Kadışehri ve Kütahya'nın Emet ilçelerinde yaptığı itirazlar da kabul edilmedi.

Bu arada CHP'nin Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Karaman'ın Ayrancı ilçesinde, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde yaptığı itirazlar reddedildi.

İYİ Parti'nin Ordu'nun Akkuş ve Kabadüz ilçelerindeki taleplerini de kabul etmeyen YSK, DEM Parti'nin Mardin'in Midyat ve Hakkari'nin Şemdinli ilçeleri ve Batman'ın Gercüş ilçesindeki başvurularını da reddetti.

Yeniden Refah Partisinin Mardin'in Ömerli ilçesi, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Bitlis'in Güroymak ilçeleri ile Saadet Partisinin Batman'ın Sason ilçesindeki başvurusu da kabul edilmedi.
 




Bu haber 341 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI