Bugun...



Semt pazarlarında son durum: Vatandaş pahalılıktan dert yanıyor

Çarşı Pazar fiyatlarındaki son durum ile ilgili konuşan vatandaşlar ve esnaf, fiyatların yüksek olmasından, hayat pahalılığı karşısında alım gücünün düşmesinden dert yandı.

facebook-paylas
Tarih: 28-03-2024 00:01

Semt pazarlarında son durum: Vatandaş pahalılıktan dert yanıyor

 

 

İstanbul Zeytinburnu'nda ilçenin en uygun pazarı olarak bilinen çarşamba pazarında dahi fiyatların yüksek olmasına vatandaşlarda tepki yağdı.

Semt pazarında alışveriş yaptıktan sonra fiyatlarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlardan çoğu pahalılıktan dert yakınırken kimisi ise fiyatların mevsime göre normal olduğunu ifade etti.

Pazarda; sivribiber ve patlıcan ortalama 50, kıl biber 80, domates ve salatalık 35, yeşil fasulye 100, karnabahar 30, havuç 25, patates 20-25, ıspanak 20, çilek 60 ve muz 50 liradan satışa sunuluyor.

"Vatandaş, 'akşam olsun da fiyatlar düşsün' diye bekliyor"

Vatandaşların alım gücünün her gün biraz daha düştüğünü belirten İlhan Akkılıç, "Semt pazarları geçmişte biraz daha hesaplıydı. Sepetini alan gelip pazardan alışverişini yapıyordu. Ancak şu an fazla talepte yok. Vatandaşlar akşam olmasını bekliyor. Akşam olsun da pazarcılar ellerindeki malları geri götürmektense aldığı fiyata satsınlar diye. İnsanlarda alım gücü kalmadı. Ben daha önce tabldot işi yapıyordum. 5 sene önce 200 lira ile geldiğimde 100 kişiyi doyuracak şekilde eşyamı alıp gidiyordum. Şu anda 200 TL ile ikinci tezgâha geçemiyorsunuz. Haftalık 1000 lira hesaplasanız ayda 4 bin lira yapar. O da sadece pazar malzemesi. Vatandaşlar artık tane ile alıp götürüyorlar." dedi.

"Süt ürünleri aşırı pahalı"

Fiyatların yüksek olduğunu ancak düzeleceğini ümit ettiklerini kaydeden Cumali Adatepe, "Şu anda her şey çok yüksek biz düzeleceğine inanıyoruz. Fiyatlar her zamanki gibi. Bizim tek şikâyetimiz süt mamullerinde. Aşırı bir yükselme var. Her hafta fiyatlar değişiyor. Aynı tezgâhta aynı kalite geçen hafta 260 lira olan bu hafta 280 olmuş. Bence bir tek sıkıntı süt mamullerinde. Sebze ve meyvelerde aşırı bir değişiklik yok." diye konuştu.

"Pazar fiyatları marketleri geçti"

Fiyatların birbirini tutmadığını vurgulayan Eyüp Ekşioğlu, "Çarşı pazarı bırak marketler birbirini tutmuyor. Fiyatlar aldı başını gidiyor Allah yardımcımız olsun. Pazar fiyatları marketleri geçti. Marketlerde ise her şey ateş pahası. Her şey pahalı." dedi.

Mevsime göre fiyat ortalamasının normal olduğunu söyleyen Songül Karacabey, "Gecen hafta biber 80 liraydı bu hafta biraz ateşi düşmüş. Süt ürünleri çok pahalı hiç yaklaşamıyoruz. Pazar çantama baktığımızda sadece yeşillik alabildiğimi görebilirsin." diye konuştu.

"10 liraya sadece maydanoz var"

Vatandaşlardan Mustafa Kemal ise "Benim engelli çocuğum var gecen sene 300 TL aldığım bez bu yıl 540 TL olmuş. Şu anda sebze uçmuş durumda. 80 liraya küçük çarliston biber. Domates 30, patlıcan 40 lira. Yani şu an 10 liraya sadece maydanoz, dereotu var. Geri kalan her şey uçmuş." şeklinde konuştu.




Bu haber 405 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI