Bugun...



Siirt Tarım ve Orman Müdürü Demirhan: Bazı fıstık bahçelerinde yüzde 70 oranında zarar var

Siirt'te hafta içinde etkili olan dolu yağışı, Siirt'in yeşil altını olarak tabir edilen fıstık bahçelerine büyük zarara yol açtı.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2023 00:20

Siirt Tarım ve Orman Müdürü Demirhan: Bazı fıstık bahçelerinde yüzde 70 oranında zarar var

Hasar tespit çalışmaları başlatılan Tillo ilçesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, dolunun vurduğu alanlarda hasarın gerçekten çok büyük olduğunu belirtti.

Kentte 30 Mayıs’ta etkili olan dolu yağışı nedeniyle Tillo ilçesinde fıstık bahçeleri büyük zarar gördü.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı. Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, doludan en çok zarar gören İkizbağlar, Dereyamaç ve Sinep köylerinde incelemelerde bulundu.

"Bazı bahçelerimizdeki hasar durumu yüzde 70-80'lere varan oranlarda"

Bu hafta ağırlıklı Tillo ilçesi, Kurtalan ve Şirvan ilçelerinde meydana gelen dolu yağışında bazı fıstık bahçelerinde hasarların oluştuğunu ifade eden Demirhan, "Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, teknik elemanlar, Tillo İlçe Müdürlüğü ve diğer ilçe Müdürlüklerinin teknik elemanları, hasar gören fıstık bahçelerini tespit etmek için çalışma başlattık. Dün itibarı ile özellikle Tillo İlçemizin İkizbağlar, Dereyamaç (Fersaf) ve Sinep köylerinde fıstık bahçelerini gezdik. Bazı bahçelerimizdeki hasar durumu yüzde 70-80'lere varan oranlarda, teknik elemanlarımız bize müracaat edilen fıstık bahçelerinde hasar tespit çalışmalarını aralıksız yürütüyorlar." bilgisini paylaştı.

"Bir fıstık bahçesi doludan etkilenirken diğer bir bahçede çok az zarar olduğunu gördük"

Hasar tespit çalışmalarını yaparken tarım sigortasının önemine vurgu yapan Demirhan," Yıllardır tarım sigortaları konusunda devletimizin ciddi anlamda bir pirim desteği bulunuyor. Çiftçi ve üreticileri bağ, bahçe ve tarım arazilerini sigortalattığı takdirde yaşanan hasarlarda devletimiz tarafından tüm zarar ve ziyanları karşılanabilmektedir. Bu vesile ile tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor özellikle tarım sigortaları konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Dolu vurduğu zaman genel bir bölgeye vurmuyor, mahallî olarak vuruyor. Şuanda bizim yaptığımız tespitlerde bir bağ doludan etkilenirken diğer bir bağda zarar olmadığını gördük. Bazı bahçelerde yüzde 70-80 zarar görürken yanı başındaki fıstık bahçesinde zarar oranı yüzde 20 civarında." diye konuştu.

 




Bu haber 530 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI