Bugun...



Sivil Toplum Kuruluşlarının bayram mesajlarında Gazze vurgusu

Ramazan Bayramı münasebetiyle tebrik mesajları paylaşan Mustazaflar Cemiyeti, Yetimler Vakfı, İdeal Eğitim Vakfı ile Hak Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, Gazze'deki drama dikkat çekerek hazin bir bayram geçirdiklerine vurgu yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 10-04-2024 10:57

Sivil Toplum Kuruluşlarının bayram mesajlarında Gazze vurgusu

 

 

On bir ayın sultanı Ramazan ayından sonra ulaştığımız Ramazan Bayramı dolayısıyla STK temsilcileri bayram tebrik mesajları paylaştı.

Yaptığı İslami çalışmalarla adından çokça söz ettiren Mustazaflar Cemiyeti'nin Genel Başkanı Murat Arslan "Bayramlar; sevdiklerimizle, dostlarımızla ve ailelerimizle hoşça vakit geçirdiğimiz mübarek günlerdir. Lakin içinde bulunduğumuz bu günlerde buruk bir bayram yaşıyoruz. 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 6 aydır Filistinli kardeşlerimiz terör şebekesi israil tarafından bir soykırıma tabi tutulmuştur. Gün geçmiyor ki Filistin'deki genç, yaşlı, çocuk ve kadınların şehid olduğunu görüyoruz. Savaş hukukunun hiçe sayıldığı, insanlığın onurunun ayaklar altına alındığı bir duruma şahit oluyoruz. Allah'tan niyazımız ve temennimiz odur ki Kudüs'ün ve Filistin'in özgür olduğu bir ortamda bayramlaşmayı bize nasip etsin. Ramazan Bayramı Müslümanların uyanışına, vahdetine ve birliğine vesile olsun." dedi. 

"Yapılan yardım çalışmalarında emeği geçen duyarlı hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz"

Dünyanın dört bir yanında yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım çalışmalarında bulunan Yetimler Vakfı'nın Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, İslam alemi olarak geride bırakılan rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan ayında Müslümanların verdiği zekât, fitre, sadaka ve infaklarla yetim, öksüz ve mağdurlarımızı sevindirdiklerini belirterek bu ayda elde edilen güzel amellerin zayi edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Rabbimize yaklaşmak için elde ettiğimiz hayır ve güzel hasletlere sahip çıkalım. İyilik kervanlarına katılıp yetimlerin ve muhtaçların gülümsemelerine ve sevinçlerine hep birlikte ortak olalım" dilek ve temennileriyle konuşmasını sürdüren Ünsal, "Yetimler Vakfı olarak yılın on iki ayında da yetim ve öksüzlerin yanında yer alıyoruz. Emeği geçen duyarlı hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz. Bu mübarek ramazan ayında da yurt içi ve yurt dışı çalışmalarımıza devam ettik. Başta Gazze olmak üzere Afganistan, Yemen ve diğer mazlum coğrafyaların yanında olduk. Bugün Gazze'nin yanında olma günüdür. Dua ve maddi desteklerimizle zulüm altında olan kardeşlerimizin yanında olma günüdür. Gün kardeşlik ve dayanışma günüdür." ifadelerini kullandı.

Kırgınlıkların, husumetlerin ve kötü alışkanlıkların yerine dost ve akrabalarımızla yakınlaşma, barışı ve huzurun tercih edilmesi yönünde tavsiyelerini paylaşan Ünsal, "Mahzun girsek de bütün Müslümanların Ramazan Bayramı mübarek olsun. Bu mübarek Ramazan Bayramı'nın başta Gazze ve Mescid-i Aksa'mızın ve mazlum İslam coğrafyaların kurtuluşuna vesile olmasını, Ümmeti Muhammed Aleyhisselatu vesselamın yekvücut olup küfre karşı şuurlanmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz." dedi.

"Bayramın manevi havasını cihad ruhuyla, direniş ve duruşlarıyla hakeden Gazzeli Müslümanlardır"

Eğitim alanında çeşitli hizmetler yürüten İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Başkanı Muhammed Şakir'in de diğer STK'lar gibi paylaştığı bayram mesajının ana teması Gazze ve Filistin oldu.

Şakir, "Rabbim Ramazan ayında yapıp ettiğimiz ibadetleri ve dualarımızı kabul etsin. Bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyoruz. Hayırlara ve bereketlere vesile olmasını diliyoruz fakat altını çizmemiz gereken önemli bir mesele var. Bu da Filistin ve Gazzeli Müslümanlardır. Bayramın manevi havasını cihad ruhuyla, direniş ve duruşlarıyla hakkeden Gazzeli Müslümanlardır. Gazze için gönlü yanan, dertlenen ve koşuşturan bütün Müslümanlar da inşallah Gazze'deki ve cihad meydanlarındaki mücahitlerin yapıp ettiklerine müşterektirler. Ramazan Bayramı'nın Gazze özelinde İslam alemindeki Müslümanların uyanışına vesile olmasını istiyoruz. Gazzeli Müslümanların elleriyle Allah'u Teala kafirleri, zalimleri ve işgalcileri kahru perişan etsin." şeklinde konuştu.

"Rabbim, Filistin halkının lehine olacak şekilde tüm ümmetle beraber bir bayram yaşamamızı nasip eder inşallah"

Hak Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Güneş ise paylaştığı bayram mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran mübarek Ramazan ayını ibadet, sadaka ve dualarla dolu dolu ama Gazze'den dolayı da buruk yaşadık. Allah, hepimizin tuttuğu oruç ve yaptığı ibadetleri kendi katında kabul edip ecrini hem bu dünyada hem ahirette versin inşallah. Ramazan Bayramı'nın, ekonominin hızla düzeldiği, enflasyonun tek haneli rakamlara düştüğü, dövizin artmayıp sabit kaldığı, halkın alım gücünün ve onurlu insan düzeyinde yaşayacağı, şartların oluşmasına da vesile olmasını diliyorum."

Güneş, "Bu yıl yine coğrafyamıza yakın mazlum, mustazaf, mahrum Filistin-Gazze ile dünyadaki güçlü devletleri yanına alan zalim ve soykırımcı israil barbarlığını görüyor ve yaşıyoruz. Rabbim tez zamanda Filistin halkının lehine olacak şekilde bu katliamı sonuçlandırıp tüm ümmetle beraber bir bayram yaşamamızı nasip eder inşallah. Tüm ümmetin Mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, hasseten Filistin'in ve Gazze'nin kurtuluşuna vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum." diye belirtti. 




Bu haber 580 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI