Bugun...



Şölen Cemaldini Aşireti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, Cemaldini Aşireti'ne bağlı Şölen, Tilki, Tayan, Cedeli ve Bağdeşt köylerinde yaşayan bireyler, dayanışma amacıyla "Şölen Cemaldini Aşireti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"ni kurdu. Kısa sürede 500 üyeye ulaşan dernek, kuruluşunu yaklaşık 600 kişilik aile bireylerinin katıldığı bir iftar yemeği ile duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 09-04-2024 10:36

Şölen Cemaldini Aşireti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu

 

 

İftar yemeğinde konuşan dernek başkanı Mehmet Zülküf Tekin, amaçlarının aile bireyleri arasında diyalogu geliştirmek, aile için her türlü destek ve imkanları yaratmak olduğunu belirtti. Tekin, aynı zamanda derneğin çevresine duyarlı bir yapı olacağını vurgulayarak, siyasi bir amacı olmadığını dile getirdi.
Tekin sözlerine şöyle devam etti: "Ailemizin yaşadığı bu beş köyümüz kan bağıyla yakın akrabadırlar. Aynı zamanda Türkiye ve dünyanın farklı şehirlerinde yaşayan nüfusu 700 bini aşan akrabalarımıza da dernek çatısı altına alacağız. Derneğimizin siyasi bir amacı kesinlikle yoktur. Aile bireylerimiz için en doğrusu ve en iyisi ne ise onu yapacağız."
Derneğin, Ergani Çarşı merkezinde bir bina açılışını da kısa sürede gerçekleştireceğini dile getiren Tekin, bu açılışa Türkiye genelinde tüm akrabalarını davet edeceklerini belirtti.
Şölen Cemaldini Aşireti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kurulması, aşiret içinde dayanışma ve birlik duygularını güçlendirirken, aynı zamanda aile bireylerine ve çevreye de katkı sağlayacak bir yapı oluşturdu. Bu dernek, Ergani ve çevresindeki toplumsal kalkınmaya ve dayanışmaya destek olacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.




Bu haber 1583 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI