Bugun...



"Sonunda Buda Oldu ; Diyarbakır'da İslami Güncellediler."

Diyarbakır'da Siyasi Partilerin Taziye Ziyaretlerinde Kadın Erkek İç İçe Oturması Toplumda Rahatsızlık Yarattı

facebook-paylas
Güncelleme: 17-03-2024 03:56:03 Tarih: 17-03-2024 02:29


 

 

Taziye evlerinde, siyasi partilerin seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri ziyaretler, toplumda geniş çapta tartışmalara yol açtı. Özellikle kadın ve erkeklerin iç içe ve yanyana oturmasıyla gerçekleşen bu ziyaretler, taziye sahipleri ve çevredeki vatandaşlar arasında rahatsızlık ve endişe uyandırdı. Konuyla ilgili olarak gazetemizin ihbar hattına ulaşan, ismini vermek istemeyen bir vatandaş, bu durumu sert bir dille eleştirerek şunları belirtti: "Hemen hemen her gün siyasi partiler kadın erkek iç içe taziye evlerini ziyaret ediyor ama buna ne imamlar nede İslami kanaat önderleri ses çıkarmıyor. Ya terör kanadı var diye susuyor yada hükümet partisi diye. bunlar dediklerini yaptı, İslami güncellediler. İki oy için İslami değerlerimizi ayaklar altına alınmasına müsaade etmeyin. Allah rızası için bari siz sesimizi lütfen duyurunun.

Toplumun genelinde bu tür görüntülerin artması, İslami adaba ve taziye evlerinin kutsal niteliğine aykırı bir davranış olarak nitelendiriliyor. Taziye evlerinin adap ve yapılması gerekleri konusunda hatırlatmalar yapılıyor: Taziye ziyaretlerinde cinsiyet ayrımına dikkat edilmesi, kadınların ayrı, erkeklerin ayrı oturması gerektiği, taziye ziyaretlerinin dini hassasiyetlere uygun şekilde yapılması gerektiği vurgulanıyor. Çoğunlukla kadınların başörtüsüsüz olduğu gözlemlenirken, Siyasi parti temsilcilerinin, taziye ziyaretlerinde Müslümanlıkla bağdaşmayan davranışlardan kaçınması gerektiği vurgulanıyor. Bu durumun sadece seçim sürecinde değil, sonrasında da kişilerin üzerinde olumlu bir izlenim bırakacağı ve toplumda duyarlılığın önemli olduğu belirtiliyor.

Taziye evlerinin, ağırlamak ve desteklemek amacıyla kullanıldığı ve bu mekanların dini bir hassasiyetle korunması gerektiği de belirtiliyor. Bu tür ziyaretlerin sadece acıyı paylaşmak ve destek olmak amacıyla gerçekleştirilmesi, siyasi propaganda veya oy toplama amaçlarını içermemesi gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, taziye evlerinin huzur ve saygı ortamında korunması, taziye sahiplerinin duygusal olarak zor bir dönemde oldukları göz önünde bulundurularak hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtiliyor. Bu nedenle, siyasi partilerin taziye ziyaretlerinde daha dikkatli olmaları ve toplumun dini ve sosyal değerlerine saygı göstermeleri bekleniyor.




Bu haber 2689 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI