Bugun...



Sur'da Alimlerin Yolculuğu: Ocaklar mah.(koçek köyü) Mahallesi'nde Yükselen 3 Katlı Medresenin Temeli Atıldı

Hazro İlçe Müftüsü Sait Ocak ve Köy İmam Hatibi Ali Karakaş, Seyda Molla Ali Özer'in İlhamıyla Alim Yetiştirecekleri Medresenin İnşasına Başlandı

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2023 00:01

Sur'da Alimlerin Yolculuğu: Ocaklar mah.(koçek köyü) Mahallesi'nde Yükselen 3 Katlı Medresenin Temeli Atıldı

Yasin GÜLER özel

 - Ocaklar Mahallesi, Sur ilçesinde önemli bir projeye ev sahipliği yaparak, alim yetiştirecek bir medresenin temeli atıldı. Hazro İlçe Müftüsü Sait Ocak ve Ocaklar Köy İmam Hatibi Ali Karakaş'ın öncülüğünde, 25. km üzerindeki Ocaklar Mahallesi'nde 7 dönüm arazi üzerine 3 katlı medresenin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Hazro İlçe Müftüsü Sait Ocak, yaptığı açıklamada, medresenin bölgenin en önemli merkezlerinden biri olacağını vurgulayarak, Seyda Molla Ali Özer'in ismini yaşatarak alim yetiştirme hedefiyle bu projeyi başlattıklarını belirtti. Ocak, medrese aracılığıyla bölgede ilmi birikimin artırılması ve yeni alimlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Ocaklar Köy İmam Hatibi Ali Karakaş ise Seyda Molla Ali Özer'in izinden giderek, bölgede ilim ve irfanın yayılmasına önemli bir katkı sağlayacaklarını ifade etti. Medresenin, alimlerin yetişeceği bir merkez olması hedefiyle yapıldığını belirten Kararkaş, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu medrese projesi, bölgeye kattığı eğitim değeri ile sadece Sur da değil, geniş bir coğrafyaya da olumlu etkiler sağlamayı amaçlıyor.




Bu haber 5024 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI