Bugun...



Yetimler Vakfı Ramazan Ayı faaliyet raporunu açıkladı

Dünyanın dört bir yanında yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım çalışmalarında bulunan Yetimler Vakfı, daha önceki dönemlerde olduğu gibi geçtiğimiz Ramazan ayında da binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak çeşitli yardımlarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2024 19:04

Yetimler Vakfı Ramazan Ayı faaliyet raporunu açıkladı

 

 

Geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü yardım çalışmalarını kamuoyuyla paylaşan Yetimler Vakfı, yürütülen yardım çalışmalarına katkı sunan tüm hayırsever bağışçılarına teşekkürlerini iletti.

Ramazan ayına ilişkin hazırlanan faaliyet raporunu Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal okudu.

Yetimler Vakfının yıllardır faaliyette bulunduğu gibi Ramazan ayında da yurtiçi ve yurtdışındaki yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara, savaş ve afet mağdurlarına insani yardım ulaştırma gayreti içinde önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini belirten Ünsal, bu faaliyetlerin birçok ülke ve bölgede hayırsever, üye ve gönüllülerin gayretleriyle icra edildiğine vurgu yaptı.

"Yurtiçinde toplam 6 milyon 255 bin 135 TL değerinde yardım gerçekleştirilmiştir"

Yurtiçinde yapılan yardım faaliyetleri hakkında konuşan Ünsal, "Bu gayret ve azimle; 2024 yılı Ramazan ayı içerisinde yurt içinde yetim çocuklarımıza ve annelerine toplam 1 milyon 327 bin 400, Üniversite okuyan öğrencilere ise 321 bin TL nakdi yardım ulaştırıldı. Öte yandan yurt içindeki ihtiyaç sahibi yetimlere 450 bin TL değerinde kurban eti, 1 milyon 192 bin 735 TL değerinde gıda, 2 milyon 500 bin TL değerinde alışveriş kartı ve 464 bin TL değerinde giyim yardımı ulaştırılmıştır." dedi.

Kültürel etkinlik çerçevesinde Ramazan ayı münasebetiyle yüzlerce yetim çocuk ve aileleri ile birlikte iftar programı düzenlediklerini sözlerine ekleyen Ünsal, "Tüm bu kalemler bazında yurtiçinde yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelerimize toplam olarak 6 milyon 255 bin 135 TL değerinde yardım gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Yurtdışında 6 milyon TL değerinde insani yardım yapılmıştır"

Yardım çalışmalarının sadece yurtiçi ile sınırlı olmayıp, yurtdışında da devam etmekte olduğunu hatırlatan Ünsal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu kapsamda; Afrika ülkelerinden olan Somali, Etiyopya ve Nijerya da ihtiyaç sahibi ailelere 38 bin, Yemen’de 60 bin; Doğu Türkistan’da yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere 20 bin, Makedonya’ da 14 bin, Kamboçya’da 8 bin 350 TL değerinde ailelere iftar yemeği ikramı ve Gazze’de yaşayan savaş ve işgalci terör mağdurlarına iftar yemeği ikramı, gıda, giyim, sağlık malzemelerinin temini için 6 milyon TL değerinde insani yardım yapılmıştır." 

Yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan yardım toplamı 12 milyon 395 bin

 

Ünsal, "Sonuç olarak; 2024 yılı Ramazan ayında yurt içinde 6 milyon 255 bin 135, yurt dışında 6 milyon 140 bin 350 TL olmak üzere toplam 12 milyon 395 bin 485 TL değerinde yardım yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştır." şeklinde konuştu.

Hayırseverlere teşekkürlerini ileten Ünsal, "Yetimlere yardımların ulaşmasında bizlere destek olan tüm üye ve gönüllülerimiz ile ihtiyaç sahiplerini unutmayıp bağışlarını bizlere ulaştıran tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, yapmış olduğunuz bu hayrınızı Rabbim dergâh-ı izzetinde kabul eylesin. Son olarak; Siz değerli hayırseverlerin destekleri ile daha fazla yetim, öksüz ve kimsesiz, savaş ve afet mağduru ailelere ulaşmak dileği ile Allah’a emanet olunuz.




Bu haber 231 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI