Bugun...



DİYARBAKIR’DA YEMEKHANE İŞÇİLERİ 1 MAYIS'I KUTLADI: ‘KADRO HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan yemekhane işçileri DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasının çağrısıyla hastane bahçesinde 1 Mayıs açıklaması yaptı. “İş, ekmek, özgürlük”, “Bijî yek gulan” sloganları atan işçiler adına açıklamayı Gıda-İş Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Yusuf Yıldız yaptı. Açıklamaya Emek Partisi (EMEP) yöneticileri de katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2024 18:32

DİYARBAKIR’DA YEMEKHANE İŞÇİLERİ 1 MAYIS'I KUTLADI: ‘KADRO HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

 

Sağlık sektöründe hizmet alım ihalesi usulü ile taşeron olarak çalışan yemekhane işçileri olduklarını vurgulayan Yıldız, “Sağlık zincirinin bir parçası olmamıza rağmen sağlık personeli sayılmayarak üvey evlat muamelesi görmekteyiz. 696 No’lu KHK'de kadro dışı bırakılan işçileriz. Taşeron çalışma sistemine mahkum edildik. Bizlere, yapılan işte kullanılan malzeme üzerinden değer biçilerek kadro verilmedi. Hastane yemekhanelerinde çalışan işçiler soğan, patates, mercimek, bulgur, kazan, kepçe, çatal kaşık gibi düşünülerek kadro dışı bırakıldı. Malzemeli ihale denilerek yok sayıldı” dedi.

Uzun yıllardır değişen taşeron firmalarında düşük ücretlerle, sosyal haklardan yoksun, kuralsız, güvencesiz çalıştıklarını vurgulayan Yıldız, sağlık zincirinin bir parçası olmalarına rağmen sağlık personelinin haklarından yararlanamadıklarını söyledi. En basit hak olan sağlık kartı ve promosyon hakkından dahi yararlanamadıklarını dile getiren Yılmaz yemekhane işçilerinin taleplerini şöyle sıraladı:

Hastane yemekhane işçileri olarak emeğimizin tam karşılığını almak istiyoruz. Çalışırken mobbing ve baskının son bulmasını istiyoruz.

İş güvenliği önlemlerinin tam olarak alınıp uygulanmasını istiyoruz.

Kullanım hakkı olarak maaş promosyon hakkımızın tanınarak, bizlere ödenmesini istiyoruz.

Hastane yemekhanelerinde çalışan işçilerin kadro hakkının verilerek, taşeron sisteminin yasaklamasını istiyoruz.

Hizmet alım ihalesi değil kadrolu güvenceli çalışma istiyoruz.

İşçi sınıfının uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs'a giderken güvenli bir gelecek, insanca bir yaşam isteyen Yıldız, “Günde 7 saatlik çalışma, haftalık 35 saatlik iş günü için, İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret için, mobbinge, baskıya ve örgütsüz çalışmaya hayır demek için, eşit İşe eşit ücret için, işyerlerinde kreş hakkı için, sendika hakkı ve sınırsız örgütlenme hakkı için yaşadın 1 Mayıs” diyerek sözlerini tamamladı.




Bu haber 500 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI