Bugun...



Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlattı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Diyarbakır'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlediği ve yüz binlerin katılımıyla gerçekleşen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, "Buradaki atmosfer İslam'ın tek din ve kardeşliğin bir bütün olduğunun bir simgesi" olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2024 18:16

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlattı

 

 

Diyarbakır Newroz miting alanında düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan bayanlar, duygularını anlatarak, Peygamber efendimizin başlattığı davaya hep beraber sahip çıkmaya geldiklerini ifade etti.

Peygamber sevdalılarının tekbir ve salavatlarla akın ettiği Newroz miting alanında "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği büyük bir coşku ile kutlanırken Türkiye'nin birçok şehrinden gelen bayanlar, Müslüman ülkelerine Filistin'e, Gazze'ye destek olmaları çağrısında bulundu

Programda, Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği'nin yanı sıra Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş da birer konuşma yaptı. Saatler öncesinden meydanı dolduran halk, okunan marşlar ve ilahilerle coştu.

"Müslüman ülkelerine sesleniyorum; Filistin'e, Gazze'ye destek olun"

Remziye Kaya

Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftası ile Kudüs ve Filistin'i desteklemek için Mevlid-i Nebi programına geldiklerini belirten Remziye Kaya, "Biz onlar için varız. Onlar bizim kardeşlerimiz. Peygamberimiz bir Hadis'inde şöyle buyuruyor; 'Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir' bundan dolayı mazlum Filistin halkının yanındayız. Buradan bütün Müslüman ülkelerine sesleniyorum; Filistin'e, Gazze'ye destek olsunlar. Onları yalnız bırakmasınlar. Çünkü aç ve susuz bırakılıyorlar. Zulme uğruyorlar. Aynı zamanda Doğu Türkistan'da olduğu gibi birçok tarafta Müslümanlara zulmediliyor." dedi.

"Buradaki atmosferi gelip görmek gerekir"

Zümrete Durgunsu

Hükümete Gazze ve doğu Türkistan'a destek olmaları çağrısında bulunan Zümrete Durgunsu, "Peygamber Efendimizin kutlu doğum etkinliğine eşim, ailem ve akrabalarımla beraber geldim. Her sene geliyoruz ve herkese tavsiye ediyorum. Buradaki atmosfer gelip görmeden yaşanılmaz. Gazze ve Doğu Türkistan, ümmetin kanayan yarasıdır. Ümmet olarak hakkıyla yanlarında olamadığımız için çok üzülüyoruz. Hükümetten onlara destek vermelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Buraya gelerek bir nebze de olsa O'na olan sevgimizi kanıtlıyoruz"

Susa Nur Ulu

Böyle güzel programlar sayesinde Peygamber Efendimizi daha iyi tanımaya fırsat bulduklarını ve aynı sevda, aynı dava için herkesin burada toplandığını belirten Susa Nur Ulu, "Böyle etkinlikleri çok seviyorum. Herkesin de katılmasını tavsiye ediyorum. Maşallah her sene katılım oranları da artıyor. Buraya gelerek aynı davaya er olduğumuzu gösteriyoruz. Buraya gelirken heyecanlı, sevinçli, mutlu oluyor ve Peygamberimizin hayatını daha iyi öğreniyoruz. Peygamberimizi ne kadar çok tanırsak bizim için o kadar çok iyi oluyor. Çünkü Peygamberimiz; rehberimiz olduğu için O'nu daha çok örnek almamız gerekiyor. Buraya gelerek bir nebze de olsa o sevgimizi kanıtlıyoruz. Bu yüzden gençlere de çok faydası vardır." dedi.

"Buradaki atmosfer İslam'ın tek din ve kardeşliğin bir bütün olduğunun bir simgesidir"

Kübra Nur Çakmak

Peygamber sevdasına olan güzel ruhu yitirmemek adına etkinliğe dava arkadaşıyla beraber geldiğini belirten Kübra Nur Çakmak ise şöyle konuştu:

"Bu kutlu yola baş koyan sevdalılardanız. Rabbim sevgimizi ve bütünlüğümüzü daim eylesin. Her daim Filistin, Kudüs ile beraberiz. Dualarımızla her zaman onlarlayız. Her zaman kardeşlerimizle bir bütünlük ruhunu yanımızda hissediyoruz. Kudüs ve bütün Filistin tamamen özgür olana kadar onlarlayız. Buradaki atmosfer İslam'ın tek din ve kardeşliğin bir bütün olduğunun bir simgesi bu meydandadır ve buradaki atmosferi gördüğümde tüylerim diken diken oluyor. Bunu anlamak için de burada olmak gerekiyor. Bu güzel ruhu yitirmemek için bu tarz programların her zaman yapılmasının taraftarıyım. Filistinli kardeşlerimizi unutmamak adına da bütün programlara katılalım ve katılım sağlayalım."

"O'nun başlattığı davaya hep beraber sahip çıkıyoruz"

Güler Ulu

Böyle güzel etkinliklerin Peygamber efendimizi hatırlattığını ifade eden Güler Ulu, "Kutlu doğumunu kutluyoruz. O'nun başlattığı davaya hep beraber sahip çıkıyoruz. Çok güzel bir etkinlik. Böyle güzel etkinliklere çocuklarımızı da getirerek onlarında öğrenmesini sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 416 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI