Bugun...



Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Sorular Yönetti

Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Diyarbakır ilçesi Fırat Mahallesi'nde bulunan Neşeli Yüzler Anaokulu ve Şehit Şehmus Karakut Ortaokulu'nun bahçelerinden bir bölümünün alınarak yeni bir ilkokul yapılması projesine dair kaygılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yazılı olarak iletti.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2023 17:46

Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Sorular Yönetti

Eren, projenin mahalle sakinlerinin, anaokulu ve ortaokul velilerinin, ve öğretmenlerin görüşlerini dikkate alıp almadığını ve inşaat sırasında olası tehlikelere karşı ne tür önlemler alındığını sordu. Ayrıca, okulların açık olduğu dönemde inşaat çalışmalarına başlanmasının gerekçesini ve daha uygun bir alanın neden seçilmediğini sorguladı.

Milletvekili Serhat Eren, İçişleri Bakanlığı'ndan, bu konularda daha fazla açıklama yapılmasını ve kaygıların giderilmesini talep etti. Velilerin Cimer'e yaptığı başvuruların neden cevapsız kaldığını da gündeme getirdi.

Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren'in yazılı soru önergesinin tamamında ;

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Diyarbakır ilçesine bağlı Fırat Mahallesinde bulunan Neşeli Yüzler Anaokulunun bahçesinin büyük bir bölümünün ve hemen bitişiğinde bulunan Şehit Şehmus Karakut Ortaokulu’nun bahçesinden yaklaşım 10 metre kare bir bölüm alınarak 24 derslik bir ilkokul yapılması için ihale yapılmış ve dün itibari ile ilkokulun yapımına başlanmıştır. Kayapınar ilçe zemin ve etütleri incelendiğinde zemin sert yapıda olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla ilkokulun yapımı sırasındaki çalışmalarda çıkacak gürültü ve toz kirliliği anaokulu ve ortaokulu öğrencilerinin sağlığını doğrudan etkileyecektir. Eğitimin sekteye uğramasının yanında yine yapılacak inşaat çalışmaları nedeniyle hem anaokulu hem de ortaokulu öğrencilerinin güvenliği de ciddi derecede tehlikeye atılmış olacaktır. Anaokulu öğrencilerinin en büyüğü 5-6 yaşında çocuklardan oluşmaktadır. İnşaatın anaokuluna bu kadar yakın bir yere yapılması iş güvenliği açısından da ciddi derecede problemlidir. Bu konuda gerek anaokulu gerekse de ortaokulda okuyan öğrencilerinin velilerinden yoğun telefon almaktayım. Veliler yaşanabilecek sorunlardan dolayı oldukça kaygılılar. Birçok veli Cimer’e başvurarak bu kaygılarını dile getirmiş ancak şu ana kadar bir cevap alamamıştırlar. Bu kaygıların giderilmesi ve güvenli bir eğitim döneminin geçirilebilmesi için ilkokulun başka bir alana yapılmasını talep etmektedirler.

Bu bağlamda;

1- Kayapınar ilçesine bağlı Fırat Mahallesinde Neşeli Yüzler Anaokulunun bahçesine yapılması planlanan ilkokul projesinin sonlandırılması noktasında bakanlık olarak bir girişiminiz olacak mıdır?

 

2- Bu ilkokulun yapımı sırasında mahalle halkının, anaokulu ve ortaokul velilerinin, öğretmenlerin görüş, öneri ve eleştirileri neden dikkate alınmamıştır?

 

3- İlkokul yapımı sırasında ortaya çıkacak tehlikelerin bakanlık olarak farkında mısınız? Bu tehlikelere karşı ne tür önlemler alınmaktadır?

 

4- Okulların açıldığı ve eğitim öğretim döneminin başında inşaat çalışmalarına başlanmasının gerekçesi nedir? Gürültü ve toz nedeniyle öğrencilerin etkileneceği inşaat çalışmaları neden okulların kapalı olduğu dönemde yapılmamaktadır?

5- İlkokulun anaokulu ve ortaokulun bahçelerine yapılmasının gerekçesi nedir? Daha uygun bir alan neden seçilmemiştir?

6- İlkokul ihalesi ne zaman, hangi yöntemle ne kadarlık bir bedel üzerinden yapılmıştır?

7- Bu ilkokul planı Kayapınar Belediyesinin 5 yıllık imar planında yer almakta mıdır?

8- Anaokulu ve ortaokulu öğrencilerinin velilerinin Cimer’e yaptığı başvurulara neden cevap verilmemektedir?" ifadelerine yer verdi.

İlgili bakanlık veya yerel yönetimlerden gelecek cevaplar merakla bekleniyor. Bu konudaki gelişmeleri takip edeceğiz.




Bu haber 939 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI