Bugun...



Ulema: israil mallarını boykot etmek Müslümanlar üzerinde bir sorumluluktur

İşgal rejimi Gazze'de sürdürdüğü soykırım karşısında Müslümanların sorumluluklarını hatırlatan ulema, israil ve destekçilerinin mallarının boykot edilmesinin alim ve amirler üzerinde birer mesuliyet olduğunun altını çizdi.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 16:55

Ulema: israil mallarını boykot etmek Müslümanlar üzerinde bir sorumluluktur

 

 

İTTİHADUL ULEMA tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Aksa Tufanı'nda Ulemanın Mesuliyeti" programına katılan ulema, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak işgal rejimi ve destekçilerinin mallarını boykota dikkat çekti.

Programa Bitlis'in Göroymak ilçesinden katılan Molla Hamdullah Geylani, Allah yolunda cihad edemeyenlerin kafirlerin mallarını boykot etmesi gerektiğini belirterek bunu da yerine getirmeyenlerin Allah katında mesul olduğuna vurgu yaptı.

"Malı ve mülküyle cihad edemeyenler boykot edebilmelidir"

Müslümanların uyanışı, dinlerine sahip çıkmaları için böyle bir programa katılım sağladıklarını dile getiren Molla Geylani, "Ehli küfrün Müslümanları yok etmek için bir araya geldikleri gibi bizler de sesimizi tüm Müslümanlara duyurabilmemiz gerekir. Yahudi ve işbirlikçilerinin mallarını boykot etmek vaciptir ki o paralar mermi olarak Müslümanlara ulaşmasın. Malı ve mülküyle cihad edemeyenler boykot edebilmelidir. Şayet kişi bunu da yapmazsa Allah katında mesuldür, bunun hesabını veremez." dedi.

Molla Geylani, "Cehennem azabından kurtulmak isteyenler elleriyle engel olsun, bunu da yapamıyorsa kalbiyle buğz etsin. Nitekim bu da imanın en zayıf noktasıdır. Bizler bugün boykot uygulayamıyorsak ne yapabiliriz ki? Füze gönderemiyoruz, her şeyde engellenmişiz. Kafirler bir olup Müslümanlara saldırırken bizlerin de birleşmemiz, kafirlere karşı koymamız, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'yı kafirlere karşı korumalıyız." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar gerek boykot gerek dua gerekse maddi yardımla Filistin'e destek olmalı"

"Bu programa gelmemizdeki amaç Aksa Tufanı Operasyonunda alim ve amirlerin görevini yerine getirmesidir." ifadeleriyle konuşmasına başlayan Molla Emrullah Geylani, Müslümanların gerek boykot gerek dua gerekse maddi yardımla Filistin'e destek olması gerektiğini belirterek cihadın farziyetine dikkat çekti.

Molla Geylani, "Cihad İslam alemine farzdır. Bizler Müslümanların gönlüne cihad aşkını nakşetmeliyiz, yoksa her açıdan bizler mesulüz. Bu sorumluluğun cezasını alimi de amiri de sıradan insanlar da çekecektir. Allah Resulü 'Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki bu imanın en zayıf derecesidir.' diye buyurmaktadır. Bizle işte o zayıf noktaya düşmememiz, cihad etmemiz gerekir. Bizler Gazze'yi unutturmamalıyız. Alimlerimiz bunu sıkılıkla gündeme getirmeli, amirlerimizi sıkıştırmalıdır. İnşallah israil ve destekçilerinin gücü kırılacaktır. Allah Müslümanlara yardım etsin." şeklinde konuştu.

"Alimler ve medrese ehilleri her zaman topluma öncü olmaları lazım"

Konuşmasına Alimler ve Medreseler Birliğine teşekkür ederek başlayan Molla Yunus Bavyanî, alimlerin Mescid-i Aksa ve Kudüs'e karşı görevlerini yerine getirmeleri, bütün dünya Müslümanlarının bu konuda tek ses olmaları ve elinden geleni yapması gerektiğini ifade ederek Kudüs meselesinin bütün Müslümanların meselesi olduğu hatırlatmasında bulundu.

Bavyani, "Peygamber Efendimiz biz Müslümanların tek vücudun azaları gibi olmamızı istemiştir. Alimler ve medrese ehillerinin her zaman topluma öncü olmaları lazım. Burada bütün Müslümanların meselesi olan meseleyi dillendiriyorlar. Bu tür etkinlikler inşallah yakın zamanda Müslümanların uyanmalarına, Aksa Müslümanlarına fiili destek vermeye vesile olur. İnşallah yakın zamanda Müslümanların ilk kıblesi özgürlüğüne kavuşacaktır. Allah muvaffak etsin." diye belirtti.

 




Bu haber 274 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI