Bugun...



Kızılay her evde bir ilk yardımcı hedefine eğitimlerle yaklaşıyor

İlk yardımın önemini her dönemde hatırlatan Kızılay, Trafik ve İlk Yardım Haftası’nda da ilk yardımın hayat kurtarıcı özelliğine dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 04-05-2024 11:31

Kızılay her evde bir ilk yardımcı hedefine eğitimlerle yaklaşıyor

Kızılay’ın Toplumsal Güçlenme stratejik hedefi doğrultusunda sunduğu ilk yardım eğitimleri, trafik kazaları gibi acil bir durumlarda hayat kurtarıcı etki sağlıyor. Kızılay, sunduğu eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla ise geçtiğimiz 2023 yılında 776.312 kişiyi ilk yardım konusunda bilinçlendirdi.

İnsani yardım dünyasında öncü olan Kızılay, ihtiyaca uygun olarak sunduğu hizmetlerle çalışmalarını sürdürüyor. Hayat kurtarıcı öneme sahip ilk yardım alanında da eğitim ve seminerler düzenleyen Kızılay, Türkiye geneli 26 ilde 29 İlk Yardım Eğitim Merkezi ile hizmet veriyor. Türk Kızılay İlk Yardım Eğitim Merkezleri ile 2023 yılı içerisinde 55.406 kişiye sertifikalı eğitim verilirken 445.603 kişiye de bilinçlendirme eğitimleriyle ulaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle de ülke genelindeki öğretmenlere de Kızılay Sertifikalı ilk yardım eğitimleri veriliyor. Bunun sonucunda 2023 yılında 275.303 öğretmen sertifikalı ilk yardım eğitimi aldı. Türkiye genelinde toplamda 776.312 kişi Kızılay tarafından ilk yardım alanında bilinçlendirildi.

İlk Yardım Eğitimi İçin Adres: Kızılay

İlk Yardımcı sayısını artırmak için eğitmenler de yetiştiren Kızılay İlk Yardım Eğitim Merkezleri, düzenlediği Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimini 2 günlük bir zaman diliminde gerçekleştiriyor. Toplamda 16 saatlik eğitim çalışmasında 13 ilk yardım konusu hakkında katılımcılara uygulamalı eğitim veriliyor. Eğitim sonunda katılımcıların becerileri değerlendirilerek belli bir ortalamanın üstünde başarı gösteren katılımcılar sertifika almaya hak kazanıyorlar. İlk yardımı herkesin öğrenmesi için çalışan Kızılay, görme veya işitme kaybı olan dezavantajlı gruplar ile çocuklara yönelik hazırladığı içerikler ve alanında uzman kişilerden çalışma gruplarıyla eğitim çalışmalarını gerçekleştiriyor.

İlk yardıma dair birçok konu için Kızılay İlk Yardım web sitesini ziyaret edin: https://www.ilkyardim.org.tr/




Bu haber 277 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI