Bugun...



Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Sütçü, eğitim-öğretim yılını değerlendirdi

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Sütçü, yazılı bir açıklama yaparak yılsonu değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2023 21:07

Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Sütçü, eğitim-öğretim yılını değerlendirdi

Açıklamasında okullarda mezuniyet etkinlikleri yapılmaya başlanılmasının eğitim ve öğretimi olumsuz etkilediğini belirten Sütçü, mezuniyet programlarının manevi değerlere ve bölgenin kültürüne uygun bir şekilde planlanması gerektiğini söyledi.

Sütçü, merkeze bağlı köylerde görev yapan öğretmenlerin ulaşım sıkıntılarını gidermek için günün belli saatlerinde belediye ulaşım araçlarının köylere hizmet vermesinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Batman Merkez İl Milli Eğitim Müdürlüğü temmuz-ağustos döneminde banka promosyon anlaşması yapacağını aktaran Sütçü, "2022 yılında anlaşma süresi bitmeden, bankadan güncellenmesi istenmiş olsa da bu talep gerçekleşmemiştir. Temmuz ayındaki maaş ve ödeme artışlarının da dikkate alınarak ihalenin gerçekleşmesi için imza taraflarınca, memurların beklentisini karşılayacak bir rakamla anlaşma yapılmalıdır." dedi.

Yeni imar planı ile il merkezinin farklı noktaları yerleşime açıldığını dile getiren Sütçü, yerleşime açılan bölgelerde hızlı bir şekilde konutların yükseldiğini, bu bölgelerdeki ailelerin mağdur olmamaları için ihtiyaç duyulan dersliklerin yapımı için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Bu yaz döneminde okul idarecileri ile öğretmenlerin yer değişikliği sürecinin de başlayacağını anımsatan Sütçü, şöyle devam etti:

"İl merkezimizde eğitim ve öğretim yılı ortasında açılan iki okulumuz, bulundukları mahallenin ihtiyacı olmasına rağmen, öğrenci alımı yeni eğitim ve öğretim yılına bırakılmıştır. Okul idarecileri ile öğretmenlerin yer değişikliği ile ilgili takvimler açıklanmış olup süreçler başlayacaktır. Tüm okul/kurumların ihtiyaç duyulan normları oluşturularak duyuruya çıkılmalıdır."

"Konutlar alım gücü göz önünde bulunduracak belirlenmeli"

Yapılacak memur konutlarının alım gücü göz önünde bulundurularak hak sahiplerine teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan Sütçü, şöyle devam etti:

"Yaşanan kira artışı ve konut ihtiyacından dolayı Batman Memur-Sen ile Batman MÜSİAD arasında yapılan görüşmeler sonucunda Batman Merkez AMSO mevkiinde bulunan ve yaklaşık 170 dönümlük şahıs arsası üzerinde konut yapılması için anlaşmaya varılmış ve 14 Nisan 2021 tarihinde Memur-Sen’e bağlı hizmet kollarında talepler toplanmıştı. Gelinen noktada Batman MÜSİAD Memur-Sen konutları ile ilgili tüm resmi işlemler tamamlanmış olup temel atma aşamasına geçilmiştir. Bu gelişme, artan konut ihtiyacını kısmen karşılayacak olması nedeniyle bizleri sevindirmiştir. Uzun süredir binlerce Memur-Sen üyesinin beklediği bu konutların memurların alım gücünü göz önünde bulunduracak şekilde fiyat ve ödeme koşulları belirlenerek hak sahipleri tespit edilmelidir."

"Üstün başarı belgesi mağduriyet oluşturmamalı"

İlde mevcut okul idarecilerinin büyük bir kısmının 4 veya 8 yıllık çalışma sürelerini tamamladığını ve yer değişikliği süreci ile ilgili takvimler açıklanarak sürecin başladığını ifade eden Sütçü, şunları kaydetti:

"Okul müdür/müdür yardımcıları yer değişikliği için Ek-1 formunda Başarı/Üstün Başarı/Ödül alan kişilere farklı puanlar verilmektedir. Verilen başarı belge sayısı üç adet olan memurlara Valilikçe üstün başarı belgesi verilmektedir. Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan tüm memurların belgeleri düzenlenerek herhangi bir mağduriyet oluşturulmamalıdır."

"Okullara temizlik personeli ve güvenlik çalışanı tahsis edilmeli"

2023-2024 eğitim öğretim yılı başlamadan önce her okula derslik sayısına bağlı olarak temizlik personelinin yanı sıra güvenlik çalışanının da tahsis edilmesi gerektiğini belirten Sütçü, yetkililere çağrıda bulundu. Sütçü, belirtilen konuların çözümü hususunda yetkili mercileri daha aktif rol üstlenmeye davet ettiklerini ve yürütülecek tüm çalışmaların takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.




Bu haber 489 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI