Bugun...



Güneş kremlerinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Güneş kremi alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda uyarılarda bulunan Eczacı Murat Günaydın, güneş kremi alırken 50 faktör olan güneşleri kremlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2023 00:10


Yaz aylarına girmekle beraber vatandaşların güneş ışınlarından korunmak için güneş kremine ihtiyaç duyduklarını belirten Günaydın, güneş kremini kullanırken içeri veya dışarı ortama göre yenileme süreleri olduğunu aktardı.

Çocuk ve bebeklerde kullanılan güneş kremleri hakkında ailelere uyarılarda bulunan Günaydın, çocuklara ve bebeklere alınan güneş kremlerinin dikkatle alınması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

"50 faktör güneş kremlerinin tercih edilmesi gerekiyor"

 Eczacı Murat Günaydın

Ülkemizin dünya üzerinde en çok güneş ışını alan ve gören ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Günaydın, "Yaz mevsimine girmekle beraber vatandaşlarımız güneş ışınlarından korunmak için güneş kremlerini tercih etmektedir. Bu güneş kremlerini kullanırken bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle 50 faktör güneş kremlerinin tercih edilmesi gerekiyor çünkü bu kremler güneş ışınlarından korunma konusunda daha etkili oluyorlar. Özellikle çocuklarda ve bebeklerde oxybenzone ve para amino benzoik asit içermeyen güneş kremlerinin kullanılması gerekir. Bu ürünler çocukların vücutlarına zararlı etki bırakabiliyor. Şu konuda dikkatli olmak gerekir; alınan güneş kremlerinin üzerinde bebek ve çocuklara uygun olduğu yazıyor ama vatandaşlarımızın bu maddeleri içermediğini kontrol etmesini istiyoruz." dedi.

"Güneşe çıkmadan 15 dakika ile yarım saat önce güneş kremini kullanın"

Piyasada güneş kremlerinin çok satıldığı için sahte güneş kremlerinin bol olduğunun altını çizen Günaydın, "İnternet alışverişlerinde bu sahte ürünlere daha çok rastlayabiliyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızın ellerinden geldiği kadar eczanelerden temin etmesi gerekir. Güneşe çıkmadan 15 dakika ile yarım saat önce güneş kremini kullanması gerekiyor. Güneş kremleri minimum açık ortamlarda 2 saat, kapalı ortamlarda ise 4 saat koruma sağlıyor. Ortamına göre tekrardan yenileme yapmak gerekir. Aldığımız güneş keremlerinin çoğu su geçirmeyen özelliklerde olduğunu belirtelim. Vatandaşların buna dikkat etmesi gerektiğini belirtiyoruz." şeklinde konuştu.




Bu haber 466 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Sağlık Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI