Bugun...



DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Emeklinin, işçinin, memurun, polisin, doktorun, öğretmenin sorunlarını çözmek istediniz de ‘hakkıyla uymadığınız Anayasa’ mı yetersiz kaldı?

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin TBMM’de, iktidarın Yeni Anayasa çalışmalarını değerlendirmek üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. Şahin konuşmasında, “Anayasa’nın 34. Maddesinde ‘Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir’ hükmünü içerirken, siz işçiye Taksim Meydanı’nı açacaktınız da mevcut Anayasa’ya mı takıldı?” ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2024 17:22

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Emeklinin, işçinin, memurun, polisin, doktorun, öğretmenin sorunlarını çözmek istediniz de ‘hakkıyla uymadığınız Anayasa’ mı yetersiz kaldı?

 

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, “İktidar milletin sorunlarına karşı samimi olsaydı ortak sorunlarda ortak duruş sergilerdi.” dedi.

“Yeni anayasa iktidarın ağzında bir masal”

Şahin iktidarın birçok sorunu görmezden gelerek, kendi isteklerini öncelikli olarak öne sürdüklerini belirterek, “1 Ocak’tan bu yana grubu bulunan muhalefet partileri tarafından meclis gündemine 8 kez getirilen depreme dair bir adım atardı. Öğretmenlere dair 3 kez verilen, ekonomik sıkıntılara dair 3 kez verilen, emeklilerin sorunlarına dair 2 kez verilen, stajyer ve çırakların sorunlarına dair 2 kez verilen grup önerilerini kökten reddetmez,

- Sosyal Güvenlik konuları ve bu kapsamında aylık bağlama güncellemelerindeki farklılıklar,

-Vergide adaletsizliğin araştırılması,

- Kentsel dönüşüm,

- Kamuda tasarruf,

- Organize suç örgütleriyle mücadele ve milletin ortak dertlerine dair bunun gibi grup önerilerini reddetmez, milletin meclisinde değerlendirirdi.” ifadelerini kullandı.

“Var olanı uygulamayan bir iktidarın yenisini talep etme hakkı olamaz”

“Peki iktidar neye ses çıkartıyor. Millete ne anlatıyor? ‘YENİ ANAYASA’ diyen Şahin, “Yeni Anayasa iktidarın ağzında bir masal. Var olanı uygulamayan bir iktidarın yenisini talep etme hakkı olamaz. Elbette siyasi nezaket başka bir konudur. Meclis Başkanı bu turları devam ettirecek, gruplar da Meclis Başkanı’nı elbette dinleyecektir. Lakin millet sofrasına ekmek götürmekte bu kadar zorlanırken, emekli 10 bin TL’ye talim ederken, iktidarın fantazisini gerçekleştirmek için iktidar değirmenine su taşımak, muhalefet açısından bir utanç olacaktır.” diye konuştu.

“Demokrasimiz Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin saldırısı altındadır”

“Milletimiz müsterih olsun, bu meseleler ortadayken iktidarın Anayasa değişiklik talebi DEVA Partisi olarak bizde kesinlikle karşılık bulmayacaktır.” diyen Şahin, “İktidar ülke sorunlarına dair siyaset üretememekte, ülkeyi yönetememekte ve suni gündemlerle milleti oyalamaktadır. 2018 yılından itibaren demokrasimiz Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin saldırısı altındadır. Demokratik değerlerimizi teker teker yıkan, demokrasimizi gerileten bu krizin sonuçlarını vatandaşlarımız her alanda yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızın yönetimde etkili olduğu yeni bir sistem elbette hepimizin arzusu”

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Vatandaşlarımızın yönetimde etkili olduğu yeni bir sistem elbette hepimizin arzusu. Ülkemizi özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasiye bütün kurum ve kurullarıyla yaşatan kuvvetler ayrılığını tesis ederek denge ve denetim mekanizmalarını etkinleştiren yepyeni bir yönetim sistemine davet ediyoruz. Yeni Anayasa için adım atmanın yolunun mevcut Anayasayı uygulamaktan geçtiğini hatırlatmayı DEVA Partisi olarak bir vazife olarak görüyoruz.”




Bu haber 306 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Genel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI