Bugun...



Peygamber Sevdalıları: Siyonistlerle ticari, askeri, diplomatik ilişkileri kesin

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da düzenlediği kitlesel basın açıklamasında "Gazze'ye yönelik saldırılarında siyonistlere yardım etmek, ticaret adı altında ürün göndermek, bumerang etkisi oluşturarak ilerde söz konusu ülkelerin de işgaline zemin hazırlamaktadır." diye belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2024 19:00

Peygamber Sevdalıları: Siyonistlerle ticari, askeri, diplomatik ilişkileri kesin

 

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımına tepki göstermek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Hazreti Ebubekir-i Sıddık Camii önünde düzenlenen basın açıklamasını, Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Cengiz Aydın okudu.

Konuşmasına "Zulmedenler hangi akıbete uğrayacaklarını görecekler.' Şuara/227 ayetiyle başlayan Aydın, "Direnişin kahraman evlatlarına selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun. Gazze'de siyonist zulme sessiz kalmayıp mazlumların safında yer alan vicdan sahiplerine selam olsun. Bağrı yanık mazlumların ahını işitip bu meydanları dolduran duyarlı halkımıza selam olsun. Zulme sessiz kalmayan ve zulmün karşısında dik duranlara selam olsun." dedi.

"Dünya tarihinde ender rastlanan bir zulüm"

"Değerli basın mensupları, muhterem halkımız, kıymetli kardeşlerim ve bacılarım; Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun! Dünya tarihinde ender rastlanan bir zulümle karşı karşıya kalan Gazze halkı, tüm dünyanın imtihanı olmaya devam etmektedir. Gazze'de yaşanan zulümleri ifade etmeye kelimeler artık kifayetsiz kalmaktadır." diyen Aydın "Orada bir halk soykırıma maruz kalmakla birlikte; kıtlık, açlık, ilaçsızlık, susuzluk, gıdasızlık ve insani tüm ihtiyaçlardan mahrum bırakılarak ölüme terk edilmektedir. Her gün açlıktan şehid olan çocuk, kadın, yaşlı, savunmasız ve sivil bir halk, insani koridorun açılmasını ve vicdan sahiplerinin harekete geçmesini beklemektedir. Ama maalesef geçici bir dünyalık için siyonistlere mal akışını sağlayarak, ticari, askeri ve diplomatik ilişkilerini devam edenleri Şedidül İkap olan Rabbimizin uyarısıyla uyarıyoruz. Hud süresinin 113'üncü ayetinde yüce Rabbimiz; 'Zulmedenlere meyletmeyin, zalimlerin yanında olmayın; sonra size ateş dokunur (cehennemde yanarsınız). Sizin Allah'tan başka dostlarınız yoktur. Sonra (O'ndan da) yardım göremezsiniz!' diye ferman buyurmaktadır. Bu fermanı dikkate alarak siyonistlerle olan tüm ilişkilerinizi kesiniz." ifadelerini kullandı.

"Gazzeli kardeşimizin ahı, arşı alayı titretmektedir"

"Siyonist saldırılardan dolayı Gazze, enkazlar altında canlı bir mezarlığa dönüştürüldü. Orada kardeşlerimiz, yıkılan yerleşim yerlerinin enkazları altında kurtarılmayı ve insani koridorun açılmasını beklemektedir. Bir milyondan fazla mağdur Gazzeli kardeşimizin ahı, arşı alayı titretmektedir." diyen Aydın "Dünya istikbarını arkasına alarak soykırım suçu işleyen siyonistler, suç ortakları olan batılı devletlerle birlikte, zulüm üzerine kurulu yeni bir dünya düzeni kurgulamaktadırlar. Bu yenidünya düzeninde bir yandan Gazze halkı yok edilmeye çalışılırken, diğer yandan insanlığın vicdanı da yok edilmek istenmektedir. İşgal altında olan mukaddes beldelerin hürmetini çiğneyen, hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan siyonist Nazi çetesi, insani tüm erdemleri ayaklar altına almaktadır. Bunca mezalime karşı duyarsız ve ilgisiz kalan başta İslam ülkeleri ve diğer devletler, oluşturulmak istenen sisteme entegre edilmektedirler." şeklinde konuştu.

"Siyonist rejim, işgal ettiği yerleşim yerleriyle yetinmeyecektir"

Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Siyonist terör rejimi, zulüm ile kurgulu olan bu yenidünya düzeninde Nil ile Fırat arasında arz-ı mev'ud denilen hedeflerine doğru adım adım ilerlemektedirler.  Kana, gözyaşına, zulme doymayan siyonist işgal rejimi, Kudüs ve Gazze başta olmak üzere Filistin'de işgal ettiği yerleşim yerleriyle yetinmeyecektir. Şundan emin olun bugün Gazze düşerse yarın Ürdün, öteki gün Mısır bir başka gün Irak, Suriye ve Türkiye düşecektir. Siyonist işgal çetesinin şu ana kadar oluşturmuş olduğu domino etkisine karşı duyarsız kalarak Gazze'de yaşanan mezalime seyirci kalmak, beka mücadelesi veren söz konusu ülkeler için tehlike arz etmektedir. Bu büyük tehlikeye karşı duyarsızlık ve siyonist israilin varlığı; bölgesel güven, emniyet ve huzurun yok edilmesine neden olmaktadır. Yapılan zulme sessiz kalmak, zulme ortak olmak kadar vebali vardır. Unutmayalım siyonistlerin hedefinde Türkiye başta olmak üzere Filistin'e komşu tüm ülkelerin tek tek işgaline yönelik uzun vadede hesapları vardır. siyonistlerin bu hesaplarını dikkatte almamak, gelecek nesillere kötü bir istikbal hazırlamanın ötesinde, istiklalin de tehlikeye girmesine neden olmaktadır. Gazze'nin, Kudüs'ün ve Filistin'in işgaline seyirci kalmak ile Türkiye'nin ve Filistin'e komşu diğer ülkelerin işgaline seyirci kalmak arasında hiçbir fark yoktur. Bu konuda Türkiye başta olmak üzere Filistin'e komşu diğer ülkeler tehdit unsuru siyonist terör rejimine karşı ciddi tedbirler almak zorundadır."

"Zaman siyonist çeteye karşı gücümüzü birleştirme zamanıdır"

"Tehdit unsuru olan terör rejimi israil, yaklaşık 6 aydan fazla bir zamandır, Gazze'ye sahip çıkan ülkelere karşı sözlü ve filli saldırılara geçmektedir." diyen Aydın "Uluslararası hukuku hiçe sayan siyonist terör rejimi, Filistin'e komşu ülkelere ve bu ülkelerde bulunan büyükelçiliklere saldırırken, Batı sonuna kadar israilin safında yer almaktadır.  Siyonist rejime karşı nefsi müdafaaya geçip karşılık veren ülkeler, batı ülkeleri tarafından kınanırken, İslam ülkelerinin akla ziyan açıklamaları siyonistlerin işine yarayacaktır. Zaman siyonist çeteye karşı gücümüzü, kuvvetimizi ve birliğimizi birleştirme zamanıdır. Zaman ihtilaf değil ittifak zamanıdır. Siyonistlere karşı yapılan her türlü eylemin arkasındayız ve arkasında olmaya devam edeceğiz. Siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırılarında siyonistlere yardım etmek, ticaret adı altında ürün göndermek, bumerang etkisi oluşturarak ilerde söz konusu ülkelerin de işgaline adım adım zemin hazırlamaktadır." dedi.

Aydın, başta Türkiye olmak üzere vicdan sahibi tüm devletlerden ve uluslararası aktörlerden taleplerinin ise şunlar olduğunu söyledi:

"Siyonistlerle ticari, askeri, diplomatik ilişkilerinizi kesiniz. Gazze halkına yönelik yapılan saldırıların son bulmasına ve Gazze halkına insani koridorun açılmasına yönelik somut adımlar atınız. HAMAS'ın dünya kamuoyuna, devletlere ve uluslararası aktörelere yapmış oldukları ateşkes çağırısı karşılık bulmalı, bu konuda ciddi adımların atılmasını talep ediyoruz. Yerinden edilmiş tüm Gazzeli kardeşlerimizin koşulsuz olarak kendi yaşadıkları bölgelere geri dönmesi sağlanmalıdır."

"Aksa Tufanı operasyonuna selam olsun"

Aydın sözlerini şöyle tamamladı:

"Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahip) gönder, bize katından bir yardım eden yolla' diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz?' (Nisa suresi 75'inci ayet.)

Peygamber Sevdalıları olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.

Filistin halkına selam olsun!

Aksa Tufanı operasyonuna selam olsun!

Kahraman mücahitlere selam olsun!

Direnişe ve dirilişe selam olsun!

Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun."




Bu haber 535 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI