Bugun...



Serhat Eren Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Katı Atık Tesisinin yarattığı mağduriyetleri meclis gündemine taşıdı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yönetiminde olan Katık Atık Transfer İstasyonundan çevreye yayılan kötü koku ve görüntü kirliliği çevre sakinlerinin yaşamını olumsuz etkilemektedir.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-10-2023 17:18:34 Tarih: 24-10-2023 17:01

Serhat Eren Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Katı Atık Tesisinin yarattığı mağduriyetleri meclis gündemine taşıdı.

 Tarafıma iletilen bilgilere göre Diyarbakır’ın 4 merkez ilçesinin Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir Belediyelerinden gelen çöplerin toplandığı Katı Atık İstasyonun yaydığı mikroplar nedeniyle çevrede yaşayan çocukların sürekli hastalandığı belirtilmektedir. Yine mahalle sakinleriyle yaptığım görüşmede, yıllardır mahallelinin kötü kokulara maruz bırakıldığını, çöp boşaltma işlemlerinin çoğu zaman gece geç saatlerde yapılması sırasında büyük bir gürültü kirliliğinin de oluştuğunu, Yenişehir Belediyesine yaptıkları başvurulara ve dilekçelere rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını tarafıma ilettiler. Özellikle yaz aylarında koku ve sineklerden dolayı oldukça rahatsız olduklarını belirten çevre sakinleri, maraş depremi sonrasında çöp kamyonlarının çıkardıkları gürültüden dolayı deprem hissini sürekli yaşadıklarını belirtmektedirler. Yine bölgede bulunan restoran ve lokanta esnafları da koku nedeniyle müşterilerin yemek yemeye gelmediklerini, bu nedenle mağdur olduklarını ifade etmektedirler.

Son olarak yine çöp sorununa ilişkin tarafıma iletilen bilgilere göre Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesindeki Memur Sen Toki binalarının bulunduğu alanda çöplerin toplanmadığı için kaldırım kenarlarının ve cadde üstlerinin çöplerle dolu olduğu, toplanmayan çöpler nedeniyle ağır koku yanında bulaşıcı hastalık riskinin de arttığı belirtilmektedir.




Bu haber 1058 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI