Bugun...



Eğitim sendikaları eğitimciye şiddeti protesto etti

İstanbul Sarıyer’de bütün eğitim sendikaların katılımıyla Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni N.Ö.’ye uygulanan veli şiddeti protesto edildi.

facebook-paylas
Tarih: 26-04-2024 18:11

Eğitim sendikaları eğitimciye şiddeti protesto etti

 

 

İstanbul’da dün öğrenci velisi tarafından bir eğitimciye şiddet uygulandı.

Sarıyer’de bulunan Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni N.Ö., okulda akran zorbalığı yapan öğrencisini uyardı. 'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' dediği iddia edilen öğrenci, babası A.Ç.'yi okula çağırdı. Öğrenci velisi A.Ç. okula gererek, kadın öğretmen N.Ö.'ye saldırdı. A.Ç.'nin attığı yumruk darbesiyle yaralanan N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri, kaçan şüpheli A.Ç'yi yakaladı. "Kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından gözaltına alınan A.Ç'nin emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eğitim sendikaları yaşanan şiddet olayını protesto etmek için olayın yaşandığı okulun bahçesinde bir araya gelerek, şiddet eylemini protesto etti.

Basın açıklamasını eğitim sendikaları adına Eğitim Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci okudu.

"Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir"

Öncelikle bu menfur saldırıyı ve kamu çalışanlarına yönelik tüm şiddet eylemlerini lanetlediklerini belirten Şekerci, " 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ duyarlılığı ile öğretmene saygının esas olduğu yerden, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden yumruk atacak vandalizme geldik ne yazık ki. Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni üyemiz N.Ö, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini -ki benzer nedenler yüzünden bir başka okuldan ara dönemde nakil yoluyla geldi- uyarması üzerine öğrencisi ‘Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz’ diyerek öğretmenini tehdit edilmiştir. Öğretmen arkadaşımız ‘Evladım! ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?’ diyerek uyarması üzerine öğrenci babası A.Ç 'yi okula davet eder. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığını öğrendiğimiz öğrenci velisi, okul koridorunda gördüğü bayan öğretmenimize yumruk atarak darp etmiştir. Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir. Öğretmeninize acil şifalarla birlikte geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz." dedi.

"Öğretmenini güvence altına alamayan sistemin artık değişmesini istiyoruz"

Öğretmene yapılan bu saldırının takipçisi olacaklarını ifade eden Şekerci, "Bugün de yarın da öğretmene şiddeti reva gören sorunlu anlayışla hukuk önünde mücadele edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz. Öğretmenini güvence altına alamayan sistemin artık değişmesini istiyoruz. Nasıl ki şiddete maruz kalan sağlıkçı, şiddete başvuran hastaya sağlık hizmeti vermeme hakkına sahipse biz de eğitim hakkından mahrum etme hakkına sahip olmalıyız." diye kaydetti.

Şekerci, "Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren şahsın tutuklu yargılanacağına ilişkin aldığımız bilgi üzüntümüzü bir nebze olsun hafifletmiştir. Dün yaşanan bu vahim şiddet olayının gerçekleştiği ilk andan itibaren süreci yakından takip ettik."  şeklinde konuştu.

"Öğretmenleri güvence altına alacak yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz"

Şekerci, "Milli Eğitim Bakanımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz konuyla yakından ilgilenmiş ve öğretmenimizle doğrudan temas kurarak hem geçmiş olsun dileklerini iletmiş hem de konunun takipçisi olacaklarını iletmiştir. Sayın Bakanımıza eğitim çalışanları adına teşekkür ediyoruz. Gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişiklik görüşmelerinde eğitimciye şiddet konusuna da yer verilmesini ve öğretmenleri güvence altına alacak yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 611 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI