Bugun...



Peygamber Sevdalısı halk: Bugün hakiki imanı elde eden Gazzelilerdir

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yüz binlerin katılımıyla Diyarbakır'da düzenlenen "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Peygamber âşıkları, Hazreti Muhammed Aleyhisselam için burada olduklarını belirterek, Gazzeli kardeşlerinin hakiki imanı elde ettiklerine ve kainata meydan okuduklarına dikkat çektiler.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 00:01

Peygamber Sevdalısı halk: Bugün hakiki imanı elde eden Gazzelilerdir

 

 

Diyarbakır Nevroz Parkı miting alanında Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği, 7'den 70'e yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşti.

Saatler öncesinden meydanı dolduran halk, okunan marşlar ve ilahilerle coştu.

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber Sevdalıları, duygularını İLKHA’ya anlatarak, Müslümanların Filistin'e, Gazze'ye destek olmaları çağrısında bulundular.

Sertip Özdemir, "Böyle bir etkinlikte, burada olmak bizi heyecanlandırıyor. Böyle etkinliklerin ümmetin dirilişine, uyanışına ve vahdetine vesile olmasını diliyoruz. Gazze'den dolayı ümmetin sıkıntılı olduğu bir dönemde bu etkinlikler bizi biraz daha umutlandırıyor. Allah u Teâlâ'nın hayırlara vesile kılmasını diliyoruz." dedi.

"Gazze kanayan yaramız"

Şeyhmus Doymuş

Şehmuz Doymuş, "Her sene bu günü bekliyoruz ailemizle birlikte. Peygamber Efendimizi her zaman her yerde anmak istiyoruz. Gazze kanayan yaramız, elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, iş bizde bitmiyor. Büyüklerimizin de bu savaşı, vahşeti durdurmaları için de çaba göstermelerini istiyoruz. Orada Müslüman kardeşlerimiz açlar, evsizler, gönlümüz rahat değil, onlarla beraberiz, dualarımızla onların yanındayız. Allah Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize de hayırlı kapılar açsın." şeklinde konuştu.

"Rabbim Gazze'nin kurtuluşunu nasip etsin"

Cüneyt Akın

Cüneyt Akın, "Bu meydanda Peygamber Efendimizi anacağız. Rabbim Gazze'nin kurtuluşunu nasip etsin. Ümmet Peygamber Efendimizin etrafında birleştiği müddetçe vahdaniyet olacak, imanımız daha da artacak. Ümmeti Muhammed'e diyoruz ki birlik olalım, beraber olalım. Beraber oldukça İslam âlemi kurtulacak. İslam âlemi şu anda paramparça olmuş, biz birleşirsek kâfirler bizden korkacaklar. Allah bize, ümmete birlik ve beraberlik nasip etsin." diye kaydetti.

"Bugün hakiki imanı elde eden Gazze'lilerdir"

İbrahim Aksoy

İbrahim Aksoy, "Muhammedi Sevda'nın aşkına kutlu doğuma kavuşturan yüce Allah'a hamdolsun şükürler olsun. Bugün Muhammedi Sevda kutlanırken, kutlu doğum olurken, diğer yanda Gazze'de Müslümanlar katlediliyor, şehit ediliyor. Diyarbakır'daki Muhammedi sevdanın bağı Filistin'e kadar uzanıyor. Asıl kutlu doğumun yaşandığı, İslam davasının imanın yaşandığı yer Gazze'dir.  Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin bir sözü vardır. Der ki: hakiki imanı elde eden kâinata meydan okur. Evet bugün hakiki imanı elde eden Gazze'lilerdir ve kâinata meydan okuyanlardır. Bugün Müslümanlar ellerinden geldiğince hem boykot yapmalılar hem de ellerimizden geldiğince her türlü eylemi yapmalıyız. Muhammedi sevda ile de güçleneceğiz." ifadelerine yer verdi.

Mehmet Selim Kavak, "Peygamber efendimizin hayatı mücadelesi burada bizlere anlatılıyor. Peygamber Efendimiz bizlere en büyük örnektir. Herkesin bu tür programlara katılması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Şafi Meçin, "Allah hayrımızı kabul etsin. Allah Filistin'de Gazzeli kardeşlerimize sabırlar versin, onların yardımcısı olsun." şeklinde konuştu.

Recep Meçin, "Mevlid-İ Nebi etkinliği için Kocaeli'nden geldik. Bu meydanda Peygamber Efendimizi yâd etmeK ve Filistinli kardeşlerimiz için geldik. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız." dedi.

Halime Solmuş, "Allah bizi Peygamberinin hatırı üzerine affetsin. Onun için buraya geldik." şeklinde konuştu.

Abdullah Demir, "Bitlis'ten geliyoruz, Mevlid-i Nebi etkinliğe katılmak için geldik. Bu yaşanması gereken bir duygudur. Etkinliğin İslam ümmetine hayırlı olmasına ve Filistin'in kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz." dedi.  




Bu haber 541 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI