Bugun...



Göz sağlığına iyi gelen besinler

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2024 00:01


 

 

Gözlere iyi gelen besinler, göz sağlığını destekleyen vitamin, mineral ve antioksidanları içerir. İşte gözlere iyi gelen bazı besinler:

Havuç ve Diğer Turuncu Sebzeler: Havuç, beta-karoten bakımından zengindir, bu da vücut tarafından A vitamini olarak kullanılır. A vitamini, göz sağlığı için önemlidir ve gece görüşünü destekler.

Ispanak ve Diğer Yeşil Yapraklı Sebzeler: Ispanak, lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar açısından zengindir. Bu antioksidanlar, retinayı güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azaltır.

Yumurta: Yumurta sarısı, lutein ve zeaksantin gibi göz sağlığına faydalı antioksidanları içerir.

Balık: Omega-3 yağ asitleri, balık gibi yağlı balıklarda bulunur. Bu yağ asitleri, göz sağlığını destekleyebilir ve kuru gözleri önler.

Fındık ve Tohumlar: Fındık, badem, chia tohumu ve keten tohumu gibi gıdalar, göz sağlığı için önemli olan E vitamini ve omega-3 yağ asitleri içerir.

Portakal ve Diğer C Vitamini Kaynakları: Portakal, çilek, kivi gibi C vitamini içeren meyveler ve sebzeler, gözlerdeki bağ dokusunu güçlendirebilir ve katarakt oluşumunu önler.

Brokoli ve Karnabahar: Bu cruciferous sebzeler, içerdikleri lutein ve zeaksantin sayesinde göz sağlığına katkıda bulunur.

Balık Yağı: Omega-3 yağ asitlerini içeren balık yağı takviyeleri, göz kuruluğunu azaltabilir ve genel göz sağlığını destekler.

Kırmızı Biber: C vitamini bakımından zengin olan kırmızı biber, göz sağlığına faydalı bir besindir.

Yaban Mersini: Yaban mersini ve diğer mor renkli meyveler, göz sağlığını destekleyen antosiyanin adı verilen bir antioksidan içerir.

Dengeli bir beslenme, genel vücut sağlığınızın yanı sıra göz sağlığınızı da olumlu yönde etkiler.




Bu haber 101 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Sur Manşet Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI