Bugun...



24 gündür işgal rejimi Gazze'yi bombalıyor

Siyonist işgal rejiminin ablukaya aldığı Gazze saldırısının üzerinden 24 gün geçti. Saldırılarda şehid sayısı 8 bine ulaştı.

facebook-paylas
Tarih: 30-10-2023 10:06

24 gündür işgal rejimi Gazze'yi bombalıyor

 

Abluka altındaki Gazze saldırılarını hız kesmeden devam ettiren işgalciler, bölgede kan dökmeye devam ediyor.

İşgal rejimi gece boyu karadan, denizden ve havadan bomba yağdırdığı Gazze'ye kabus gibi çökmüş durumda. Kana doymayan işgalciler, 12 bin kişinin sığındığı Kudüs Hastanesi'ni de vurmakla tehdit ediyor.

İşgal rejimine bağlı savaş uçakları, topçular ve savaş gemileri, kuzey kesimleri başta olmak üzere Gazze Şeridi'ni gece boyunca bombaladı.

Kentin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye, Cebalya, Beyt Hanun bölgeleri savaş uçakları tarafından vuruldu.

Savaş uçaklarının yoğun bombardımanının yanı sıra Beyt Lahye ve Cebalya'nın doğu kesimleri topçu atışlarına maruz kaldı.

Gazze'nin kuzeybatısındaki Cela ve Nas mahallelerine birçok hava saldırısı düzenlenirken, kentin orta kesimlerindeki Megazi ve Han Yunus'un doğusu top mermilerinin hedefi oldu.

Han Yunus'ta Ebu Siydu ailesinin evi, Mısır sınırındaki Rafah'ın doğusu ve batısındaki iki ev işgal rejiminin savaş uçakları tarafından vuruldu.

Ayrıca, Gazze'deki Kudüs Hastanesi ve kentteki tek kanser tedavisinin yapıldığı Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çevresine yönelik bombardımanlar nedeniyle hastanelerde hasar meydana geldi.

Güvenli olduğu düşüncesiyle Filistin Kızılayına bağlı Kudüs Hastanesi'ne sığınan 12 bin kişi, bombalama sırasında zor anlar yaşadı.

Filistin Kızılayı, yaptığı açıklamada, işgal rejimi makamlarının Kudüs Hastanesi'ni bombalamakla tehdit ettiğini ve derhal boşaltılmasını istediğini duyurdu. 
 




Bu haber 549 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI