Bugun...



Mehmetoğlu İddalara Yanıt Verdi; 'Gerçeklerden Uzaklaşmayın!'

Ak Parti Hazro İlçe Başkanı Cemal Mehmetoğlu, DEM Partisi Yetkililerinin İthamlarını Sert Bir Dille Cevapladı

facebook-paylas
Güncelleme: 04-04-2024 17:42:17 Tarih: 04-04-2024 16:56

Mehmetoğlu İddalara Yanıt Verdi; 'Gerçeklerden Uzaklaşmayın!'

 

 

Ak Parti Diyarbakır Hazro ilçe başkanı Cemal Mehmetoğlu, DEM parti yetkililerinin son zamanlarda yönelttiği iddialara karşı sert bir dille cevap verdi. Mehmetoğlu, DEM Parti yöneticilerinin bir radyo programında dile getirilen iddialardan sonra DEM partiye yakın olduğu bilinen sosyal medya hesapları üzerinden yapılan üzücü paylaşımları reddederken, DEM partiye, 'seçimi kaybetmenin hırsıyla Hazro'nun huzurunu bozmamalı ve her ne olursa olsun gerçeklerden uzaklaşmamaları gerektiğini' vurguladı.

Mehmetoğlu, İddiaları Yalanlayarak Geçmişte ve Şimdi Yaptıklarıyla Hazro Halkının Bizlerle Gurur Duyduklarını Belirtti

Mehmetoğlu, "2001 yılından bu yana mütahitlik işleri yürütüyoruz. Kaymakamlığımızın çalışmaları dışında 3 kamyon daha kiraladık' diyerek 'işimizi küçümsemeye çalışanlara inat, kendi iş makinelerimizle ilçedeki her köye mıcır dağıtımını hızlandırdık. Masraflarımızı kendi imkanlarımızla ve kendi cebimizden karşılayarak devletimize yük değil destek olduk. İşlerimizin tüm faturaları mevcuttur ve bunları kanıtlamaya hazırız." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Kaymakamlığımızın proje dışında olması sebebiyle ihale şartnamesine eklenmeyen bazı vatandaşların evlerinin önününü kendi şahsi paralarıyla kilitli taşla döşediklerini belirtilen Mehmetoğlu, "Hazro'da vatandaşlarımızın ihtiyacını görmek ve yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu iddialar sadece iftira ve manipülasyondur." ifadelerini kullandı.

Seçim çalışması olmaksızın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri yardım faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Mehmetoğlu, "Bizim yardım anlayışımız siyasi hesaplarla sınırlı değil, toplumumuza ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için varız." dedi.

Son olarak, başkanlık görevinden ayrılsa bile vatandaşlara yardım etmekten geri durmayacaklarını vurgulayan Mehmetoğlu, "Gerçekleri görmek isteyenler için her zaman açık kapımız var. Ancak asılsız iddialarla halkı manipüle etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz." dedi.

Hazro ilçe başkanı Cemal Mehmetoğlu, DEM Parti'nin eş başkan adayıyla ilgili olarak yaptığı konuşmasında;

DEM Parti'nin Hazro Belediye Eşbaşkan Adayı Hasibe Yazdık'ın seçimi kaybetme ihtimalini fark ettiği anda, Hazro halkına karşı olumsuz ve aşağılayıcı ifadeler kullandığını belirtti. Mehmetoğlu, bu tür davranışların Hazro halkı tarafından kabul edilemeyeceğini ve halkın sandıkta buna uygun bir cevap verdiğini dile getirdi. Bu sözlerle, DEM Parti'nin adayının seçim sürecinde Hazro halkıyla yaşadığı tartışmaların ve oluşturduğu kutuplaşmanın boyutlarına dikkat çeken Mehmetoğlu, Hazro'nun Eşbaşkan Adayı Hasibe Yazdık'ın söylemleri ve yapmaya çalıştığının aksine birlik ve beraberlik içinde olduğu vurguladı. Ayrıca, demokratik süreçlerin saygı ve anlayış içinde yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, siyasetin toplumsal barışı güçlendirmek için bir araç olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Bu sözlerle, siyasi rekabetin demokratik kurallar içinde ve toplumsal değerlere saygılı bir şekilde yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ak Parti Hazro ilçe başkanı Cemal Mehmetoğlu, DEM Parti Hazro İlçe Belediye Eş Başkan Adayı Hasibe Yazdık'ın seçimi kaybetmesinin ardından Hazro'nun iki büyük ailesini birbirine düşürmek için elinden geleni yaptığını söyledi. Mehmetoğlu, DEM Parti'nin Hazro Belediye Eşbaşkan Adayı Hasibe Yazdık'ın Hazro'da ikamet etmediğini ve adresinin Hazro'da olmadığını belirterek, Hasibe Yazdık'ın 31 Mart yerel seçimlerinde Hazro'da kendine dahi oy kullanamadığını iddia etti. Hazro halkının Hazro dışından gelen adayları kabul etmeyeceğini savunan Mehmetoğlu, "Vatandaşlarımız ikilik çıkarmaya çalışan Hasibe Yazdık'a en büyük cevabı sandıkta vermiştir." şeklinde konuştu.

İddialar vahim !

Cemal Mehmetoğlu; DEM Parti Hazro Belediye Encümenlerin Geçmişi Korkutucu!

Hazro ilçesindeki siyasi atmosfer, Ak Parti Hazro ilçe başkanı Cemal Mehmetoğlu'nun vahim iddiaları ile devam etti.  Hazro DEM Parti'nin belediye encümenlerine ilişkin tartışmalarla çalkalandığını aktaran Mehmetoğlu, Encümenlerin geçmişlerinin korkutucu olduğunu ve bu durumun Hazro ilçesinin itibarını sarsabileceği ve huzuru bozacağını dile getirdi.

Özellikle terör örgütleriyle bağlantılı, uyuşturucu suçlarıyla ilişkilendirilen Dem Partili Encümenlerin adaylık sürecinde nasıl bir değerlendirmeye tabi tutulduğunu sorgulayan Mehmetoğlu, Dem Partili Encümenlerin seçilme sürecindeki kriterlerin net bir şekilde açıklanmasını talep etti. GBT, sabıka ve arşiv kayıtlarının nasıl değerlendirildiğine dair detaylı bilgi isteyen Mehmetoğlu, bu Encümenlerin nasıl seçildiğine dair kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

Ak Parti ilçe başkanı, Encümenlerin seçilme işlemlerinin hukuka uygunluğunun titizlikle incelenmesi gerektiğini belirtti. Kanuna aykırı bir durum tespit edilmesi halinde adayların meclis üyeliğine seçilme işlemlerinin iptal edilmesi ve mazbata verilmemesi gerektiğini savundu. Partinin temiz siyaset anlayışını sürdürebilmesi için bu tür durumların ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı.

Mehmetoğlu, partisinin dürüstlük ve şeffaflık ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve bu değerlerin korunması için mücadele edeceklerini söyledi. Siyasi arenada yaşanan bu tartışmaların, Hazro seçmeninin güvenini zedeleyebileceğini ve siyasi partiler arasındaki rekabetin sağlıklı işlemesini engelleyebileceğini belirtti. Bu nedenle, adayların geçmişlerinin şeffaf bir şekilde incelenmesi ve gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Mehmetoğlu konuşmasının sonunda ; Değerli Hazro Halkının güveni ve desteği, bizim için büyük bir onurdur. İkilik çıkarmak isteyenlere karşı birlikte duracağımızı ve verdiğimiz sözleri tutacağımızı yinelemek istiyorum. Her birinizin sesi bizim için önemlidir ve geleceği birlikte inşa edeceğiz. Güveniniz ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler. ifadelerine yer verdi.




Bu haber 7180 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI