Bugun...



DEM Parti'nin Eş Başkan Adayı, Toplumun Temel Değerlerine Saldırıyor

DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Serra Buçak'ın son açıklamaları, Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın gündemine bomba gibi düştü.

facebook-paylas
Tarih: 28-02-2024 21:15

DEM Parti'nin Eş Başkan Adayı, Toplumun Temel Değerlerine Saldırıyor

 

 

Yasin GÜLER - DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Serra Buçak'ın bir sosyal medya platformunda yaptığı bir açıklamada " aileyi en gerici kurum olarak nitelendirmesi ve aynı zamanda sapkınlığı "özgürlük" adı altında meşrulaştırma çabalarına destek vermesi, toplumda büyük bir tartışma ve tepki uyandırdı.

Aile, her toplumun en temel yapı taşlarından biri olarak kabul edilir. Toplumun değerlerinin, kültürünün ve kimliğinin korunmasında büyük bir öneme sahiptir. Ancak Buçak'ın söylemleri, aileyi hedef alarak toplumun temel değerlerine karşı bir saldırı olarak algılanıyor. Aile kurumunu en gerici kurum olarak nitelendirmesi, toplumun geniş kesimleri tarafından tepkiyle karşılanıyor ve kınanıyor.

Sapkınlığı "özgürlük" adı altında meşrulaştırma çabaları ise toplumun genel ahlaki değerlerine karşı bir tehdit oluşturuyor. Bu tür söylemler, özellikle genç nesillerin doğru ahlaki değerlerle yetişmelerini engelleyebilir ve toplumsal normların bozulmasına yol açabilir. Ayrıca, Buçak'ın daha önceki  LGBTİ+ bireylere destek konuşmaları, toplum ahlakını hedef alması ve sapkın kişilerin meşrulaştırılması şeklinde yorumlanmış ve bölgede sert bir tepki almıştı. Buna karşın yaptığı aile yorumu Buçak'ın DEM parti seçmeni tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu oldu.

Buçak'ın DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı olarak gösterilmesi, partinin bu tür söylemleri desteklediği ve toplumun temel değerlerine karşı bir tutum içinde olduğu izlenimini pekiştiriyor.

Siyasi kanattan sadece Hüda Par milletvekili tepki gösterdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Faruk Dinç'in Buçak'ın sözlerine yaptığı bir açıklama ile sert bir tepki gösterdi.

Dinç, Buçak'ın açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, toplumun temel değerlerine ve aile kurumuna yapılan bu saldırıyı kınadı. Buçak'ın söylemleri, muhafazakar kesimlerde geniş yankı uyandırdı ve toplumda büyük bir infiale yol açtı.

DEM parti yetkilileri şu ana kadar konu ile alakalı herhangi bir açıklama yapmadı.




Bu haber 1458 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI