Bugun...



“81 İLDE SEÇİME GİRMEK GÜÇLÜ BİR TEMSİLİYET SAĞLAMAKTIR”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, 81 ilde seçime girme kararlarını ve diğer partilere bulundukları görüşme...

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2018 08:02

“81 İLDE SEÇİME GİRMEK GÜÇLÜ  BİR TEMSİLİYET SAĞLAMAKTIR”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, 81 ilde seçime girme kararlarını ve diğer partilere bulundukları görüşme tekliflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçime girme yeterliliği olan bütün partilerle görüşme teklifte bulunduklarını belirten Yılmaz, görüşmelerin hangi düzeyde yapılacağının ileriki süreçte belli olacağını söyledi.

Yılmaz, "Görüşmelerde seçim güvenliği, seçimin toplumsal barış ve huzurda geçmesi, 24 Haziran’dan sonraki parlamentonun durumu, sistemin geleceği, ne olacağı, yeni sistemin nasıl şekilleneceği, tekrar parlamenter sisteme geri dönüp dönülmeyeceği, ülkenin ve memleketin sorunları ile geleceği, halkın maslahatı, bürokratik baskı gibi konular görüşülecek. Hangi düzeyde görüşüleceği ilerki süreçte belli olacaktır." dedi.

"Türkiye’de şu ana kadar bizimle ilgili değerlendirme yapıldığında daha önce seçime girdiğimiz 9 ildeki veriler, bütün Türkiye’deki verilermiş gibi ilan edildi." diyen Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunu önlemek ve yüzdeliğin ortaya çıkması önemlidir. Amacımız kendi ilkelerimiz çerçevesinde kendi seçmenimizin oyunu almaktır. Kendi tabanımızın ve seçmenin, sevenlerimizin ve bizimle gönül birliği olan ancak daha önce başka partilere oy vermiş olan insanların da oyuna talip olacak şekilde 81 ilde seçime girmek güçlü bir temsiliyet sağlamaktır. Böylece önümüzdeki seçimlerde iyi bir hazırlık yaparak tüm illerde genel seçimlere kendi adımıza katılmış olacağız."

Seçimde başka partilerle ittifak yapma konusuna da değinen Yılmaz, "Birlikte seçime girmeyle ilgili bizim ilkelerimize uygun teklifler olursa yetkili kurullarda değerlendirilebilir.  Seçime girme yeterliği olan bir parti, bugüne kadar bu konuda görüşmediği diğer partililerle görüşüp seçimin geleceğiyle ilgili görüş alışverişinde bulunacak." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, seçime girecek tüm partilerle görüşme gerekçelerini şöyle anlattı: "Seçimlerin beklenenlerden çok erken bir zamanda yapılma kararı dolayısıyla, kalan kısa süre içerisinde seçimlerin adil ve özgür bir ortamda, barış içinde yapılması ve umumun haklarının ve maslahatının gözetilmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur. Bu ihtiyaçlara binaen; 24 Haziran 2018 seçimleri ile şekillenecek olan sistemin doğru zeminde ve adil temsiliyet ile temellendirilmesi ve inşa edilmesi, seçim döneminde olası gerginliklerin, kutuplaşmaların ve olumsuzlukların asgariye indirilmesi, toplumsal barışa ve huzura hizmet edecek bir seçim döneminin geçirilmesi, halkımızın maslahatının gözetileceği, adalete hizmet edecek bir neticenin ortaya çıkması için seçime girme yeterliliği olan tüm partilere görüşme teklifinde bulunduk."

Yılmaz, son olarak ülkenin ve halkın yararına gördüklerin bu girişimlerini kamuoyu ile paylaştıklarını, görüşmelerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.




Bu haber 76 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI