Bugun...



AB Delegasyonu CHP Diyarbakır’a ziyaret

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı (Elçi Müsteşar) Stefano FANTARONİ ve beraberindeki heyet CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ve yönetimini ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 05-12-2023 09:14

AB Delegasyonu CHP Diyarbakır’a ziyaret

Ziyarette yerel seçimler ve bu süreçte izlenecek yollar ile alakalı görüşmeler sağlandı.  Yapılan görüşmede, Atik gelen heyete bölgede yönetim olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Atik yerel seçimlerde bölgede ki seçmenle nasıl ilişkiler kurdukları üzerine soru soran Fantaroni’ye, “Bölgede çalışmalarımız başladı, aslında genel seçimlerden bu yana seçmenle bağı koparmadık. AKP baskıyla oy almaya çalışıyor ama halkımız bu baskılara boyun eğmeyecek.  Korkutma politikasına 31 Mart yerel seçimlerinde halkımız gereken cevabı verecek” dedi.

İsrail ve Filistin savaşının da masaya yatırıldığı görüşmede,  AB üyelerine nasıl bir politika izlediklerini soran Atik’e AB Komisyon üyeleri, Avrupa Birliği  olarak  gerekli yaptırım uygulamalarının yapıldığının, ambargo konulduğunun, kısıtlama yapıldığını söyledi.

Heyet ek olarak, konuşmalarında şunlara yer verdi:

“Avrupa Birliği, İsrail ve Filistin savaşı için gerekli ambargoyu uygulamış ama bugün baktığımızda Türkiye’nin herhangi bir ambargosu yok, bizce önce Türkiye İsrail’e demir çelik ihracatını kesmeli. O demir çelik İsrail’in silah üretiminde kullanılıyor” dedi.




Bu haber 710 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI