Bugun...



Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda düşüşün yılın ortalarından itibaren çok hızlı olacağını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 26-04-2024 16:30

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması

 

 

Enflasyonla mücadelenin zaman aldığını belirten Şimşek, en büyük önceliklerinin fiyat istikrarı olduğunun altını çizdi.

Şimşek, "Orta Vadeli Program çalışıyor, programımızı güçlendireceğiz. En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı. Dezenflasyon bu yılın ikinci yarısında başlayacak. Dezenflasyonu destekleyecek ilave adımlar atacağız. Yapısal reformlarla dezenflasyona destek sağlayacağız. Merkez Bankası'na dezenflasyon tesisi için destek vereceğiz. Enflasyonu düşürmek, şok öncesi döneme dönmek bir süreç işi. Dünyada da böyle. Enflasyonla mücadele bir süreç işidir, zaman alıyor." dedi.

Kamuda tasarrufa da değinen Şimşek, "Kamuda tasarruf ve harcama kontrolü üzerinde bir süredir çalışıyoruz. Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai noktaya getirdik yakında bazı hususları paylaşacağız ve gerekli adımları atacağız." ifadesini kullandı.

Şimşek, Türkiye'nin cari açığını kalıcı bir biçimde sürdürülebilir bir patikada kalıcı olarak tutmaya çalışacaklarını, cari açığın 25 milyar doların altına ineceğini söyledi.




Bu haber 353 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI