Bugun...



Adana'da "Portakal Çiçeği Karnalavalı" festivaline tepki

Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, festival adı altında düzenlenen ifsatta dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2024 18:47

Adana'da

 

 

 Adana İstasyon Meydanı'nda bir araya gelen dernek üye ve gönüllüleri, "Portakal Çiçeği Karnalavalı" adı altında düzenlenen ifsatta tepki gösterdiler.

Gazze’de 7 aydır devam eden soykırıma dikkat çeken Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği yaptığı açıklamada, "Portakal çiçeği çiçek açtığı için böyle igrençliklerin olacağını bilseydi belki de hiç açmamayı tercih ederdi. Câminin avlusunda çılgınca isyan şarkılarının yükseleceğini, insanların medeniyet, kültür, eğlence adı altında toplanarak içki içeceğini, adeta yapılanlar ile Allah'a isyan edileceğini bilseydi portakal çiçeği kokusunu dâhi saklardı belki de. Biz acısı var iken düğününü bile yapmayan, erteleyen bir millet idik. Gazze'de aylardır bebeklerin parçalarını babalar bakkal poşetlerinde toplarken bu eğlenceyi nasıl revâ gördük?" denildi.

Mehmet Akif Ersoy'un sözlerine dikkat çekilen açıklamada, "Kim demiş Avrupa insanı medeni? Ne edep var ne haya, çırılçıplak bedeni! Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni; desenize hayvanlar sizden daha medeni!" ifadeleri kullanıldı.

Eylem basın açıklaması sonrası yürüyüş ile devam etti. İstasyon Meydanı, Atatürk Caddesi boyunca "Katil israil, Filistin’den Defol!" Adana Uyuma İnsanlığa Sahip Çık!" sloganları atıldı.

Eylem yapılan dua ile sona erdi.

 




Bu haber 670 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI