Bugun...



Ahmet Türk: Mardin kayyumu hırsızlıktan yargılanıyor

Ankara’da düzenlenen HDP Demokratik Yerel Yönetimler Konferansında konuşan Ahmet Türk, Mardin kayyumunun hırsızlıktan yargılandığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 27-09-2021 00:10

Ahmet Türk: Mardin kayyumu hırsızlıktan yargılanıyor

Konferansta konuşan görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Bütün sindirme politikalarına rağmen ödenen bütün ağır bedellere rağmen bugün halklarımızın umudu haline gelmiş siyasi bir partiyiz. İnanıyoruz ki demokratik siyaseti, geleceğin mimarı olacak bir kadroya sahibiz. Kayyım politikaları, Kürtler ve halkımızla bizi ayırmaya çalışan politikalarla karşı karşıya kaldık. Bugün kayyımların yaptıklarıyla ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki Mardin’de kayyım, görevden alınan daire başkanlarıyla hırsızlıktan, yoksuzluktan yargılanıyor. Amaçları hizmet değil, halkın iradesine ipotek koyarak, bizi sindirmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyaydık. Siyaseten takdir edilecek bir noktada olduğumuzu, partimizin bu çalışmaların büyük bir ilgiyle izlendiğini görüyoruz” dedi.

HDP’SİZ SİYASET İKTİDAR OLAMAZ

Kürt sorunu ve muhatap tartışmalarına da değinen Türk şunları söyledi: HDP'siz bir siyaset asla Türkiye'de iktidar olamaz. Eğer gerçekten demokratik değişim isteniyorsa, Kürt siyasetinin, Kürtlerin ve Kürt aktörlerin sesini dinlemek, düşüncelerini almak zorundadır. Bunun dışındaki yaklaşım asla ve asla başarılı olmaz. Kürt sorununu çözmek için önce Kürt halkının statüsünü içselleştirmek gerekiyor. Aksine o sorun asla çözülmez. Bugün yeni bir dönemin kapısının aralanması için bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Muhatap kim tartışmaları oluyor. Muhatap halkımızdır ve halkımızın mücadelesini yürüten tüm aktörlerdir. Hiç kimsenin düşüncesi alınmadan, sadece bir tarafla yürütülecek bir çalışmanın verimli olmayacağını herkesin bilmesi gerekir” diye konuştu.




Bu haber 531 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI